16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTrafic record în primul semestru pe Aeroportul Otopeni. La Băneasa, nici 2.500...

Trafic record în primul semestru pe Aeroportul Otopeni. La Băneasa, nici 2.500 de pasageri

Un trafic aerian record a fost înregistrat în primele șase luni ale acestui an pe Aeroportul Otopeni, a anunțat marți Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

În perioada menționată, pe  cele două aeroporturi aflate în componența CNAB, Otopeni și Băneasa, s-a înregistrat un trafic de 4.913.979 pasageri și 56.584 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.911.721 de pasageri şi 51.149 mişcări de aeronave.

Făcând diferența, rezultă că traficul pe Aeroportul Băneasa a fost de numai 2.258 de pasageri, în condițiile în care în anul de dinaintea închiderii lui de către ministrul Anca Boagiu, la presiunile proprietarilor de vile din zonă, acest aeroport înregistra peste două milioane de pasageri.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2016 a înregistrat o creştere de 16,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016.

 Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele șase luni ale anului 2016, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 8,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 În primele șase luni ale anului, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au operat 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă