10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu reacționează, după noile acuzațiile făcute de Sebastian Ghiță: Nu...

Traian Băsescu reacționează, după noile acuzațiile făcute de Sebastian Ghiță: Nu neg înregistrarea, însă este editată. Sunt scoase din context foarte multe lucruri

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat, miercuri, după ce Sebastian Ghiță a apărut într-o nouă întregistrare video, după ce acesta a precizat că judecătoarea de la Curtea de Apel București împreună cu adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, ar fi aranjat condamnarea lui Dan Voiculescu, iar  Traian Băsescu ar fi avut informații cu privire la modul s-a petrecut acest lucru.

 „(Sebastian Ghiţă-n.r.) afirmă gratuit. În primul rând, nu neg înregistrarea. În al doilea rând, este o înregistrare editată în care sunt scoase din context foarte multe lucruri. În al treilea rând, eu spun lucrurile acestea peste tot. Le-am spus într-un fel sau altul şi la televiziuni, le spun şi în discuţii cu oamenii pentru a-i face să înţeleagă că s-a ajuns prea departe cu puterea discreţionară a doi oameni, unul de numeşte Coldea şi altul se numeşte Kovesi”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru Mediafax, solicitat să comenteze înregistrarea publicată de România TV.

Traian Băsescu a afirmat că Dan Voiculescu a fost judecat corect, însă, dosarul nu a fost complet investigat. „Dacă mă întrebaţi pe mine, Voiculescu a fost judecat corect. Despre Adrian Sârbu nu ştiu nimic. Sigur, dosarul lui Voiculescu nu a fost complet investigat”, a spus Băsescu.


Judecătoarea Camelia Bogdan se gândește să-l cheme în instanță pe Sebastian Ghiță, întrucât înregistrările lui reprezintă un atac asupra statului de drept



Traian Băsescu a afirmat că Sebastian Ghiţă „este un om care încearcă să se apare în felul acesta”. Întrebat dacă acest demers îl va ajuta pe Sebastian Ghiţă, Băsescu a răspuns: „Sincer, nu cred”.

Sebastian Ghiţă a prezentat o înregistrare în care interlocutor este fostul preşedinte Traian Băsescu care spune că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

Și judecătoarea Camelia Bogdan a reacționat, miercuri. Ea a susținut că a dispus confiscarea sumei de un milion de euro de la fiica lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, în dosarul BCR și susține că poate în urmă cu doi ani, fostului președinte „îi convenea și acum nu îi mai convine ca magistrații să dispună confiscarea de la toți cei care perfectează ilegalități”.


Citește și: Camelia Bogdan îi răspunde lui Traian Băsescu: Când Voiculescu a fost condamnat, îi convenea ca magistrații să dispună confiscarea de la cei care comit ilegalități. Acum nu îi mai convine

„Judecătoarea de la Curtea de Apel București a reacționat, marți, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a susținut, într-o nouă înregistrare video, că ea, împreună cu adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, ar fi aranjat condamnarea lui Dan Voiculescu, iar  Traian Băsescu ar avea informații cu privire la modul s-a petrecut acest lucru”… citește continuarea AICI.


Într-o nouă înregistrare video, fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat că  fostul preşedinte Traian Băsescu are înregistrări cu Florian Coldea,Laura Codruţa Kovesi, Cameliei Bogdan, unele discuţii având loc în biroul său.

Totodată, el a prezentat o înregistrare în care interlocutor ar fi chiar fostul preşedinte, care afirmă că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.  Din înregistrare reiese că de informații ar fi avut cunoștință și adjunctul șefului SRI, Florian Coldea.


Citește și: Sebastian Ghiță a apărut din nou la televizor și susține că Traian Băsescu ar cunoaște nedreptăți din Justiție: Să vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii

„Fostul deputat Sebastian Ghiță, dispărut de la domiciliu și căutat de poliție în toată România, susține, într-o nouă înregistrare video, că în ultimii zece ani “multor persoane” li s-au făcut nedreptăți în justiție.”…citește continuarea aici.


 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă