17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Trump vrea un plan să scape de ISIS în 30 de...

VIDEO. Trump vrea un plan să scape de ISIS în 30 de zile

Donald Trump a declarat miercuri că dacă ajunge la Casa Albă va ordona armatei americane să-i prezinte în primele 30 de zile ale mandatului său un plan pentru a învinge Statul Islamic. Candidatul republican a mai promis şi o creştere substanţială a bugetului apărării, scrie cotidianul francez Le Figaro.

Armata este complet „slăbită” şi trebuie întărită la scară mare, cu mai mulţi soldaţi, avioane şi nave, le spunea, miercuri, Donald Trump susţinătorilor săi din Philadelphia, SUA.

„Imediat ce-mi voi prelua atribuţiile la Casa Albă, le voi cere generalilor mei să-mi prezinte un plan în 30 de zile pentru a învinge şi distruge ISIS”, a promis candidatul la funcţia supremă în statul american. „Asta va însemna un război clasic, dar şi unul online, unul financiar şi unul ideologic”, a adăugat Trump.

Prezentând acest proiect în faţa militanţilor, Donald Trump a vorbit despre o forţă de 540.000 de soldaţţi, cel puţin 1.200 de avioane de luptă, 36 de batalioane de marină, 350 de nave şi submarine.

„Voi cere Congresului să mărească imediat bugetul apărării”, a mai declarat Donald Trump.

Contracandidata sa, Hillary Clinton, care în 2002 a votat în favoarea unei invazii în Irak, a declarat, miercuri, la o dezbatere la postul de televiziune NBC, că nu va mai trimite niciodată alte trupe terestre în Irak sau Siria, cu excepţia celor speciale care luptă cu Statul Islamic, relatează Le Monde.

 

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Iohannis a promulgat legea prin care se produce energie electrică din resurse eoliene offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea care reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse...
Ultima oră
Pe aceeași temă