13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDuel Halep - Williams, în sferturile de finală ale turneul US Open

Duel Halep – Williams, în sferturile de finală ale turneul US Open

Juctoarea română de tenis Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams, în sferturile de finală ale turneului US Open, informează Agerpres.

Jucătoarea americană a învins-o, luni, în optimi, pe kazaha Iaroslava Șvedova, cu 6-2, 6-3. Șvedova a reușit cea mai bună performanță a sa la US Open în proba de simplu, dar nu i-a putut rezistat Serenei, care a avut 11 ași și 27 de mingi direct câștigătoare. Kazaha a înregistrat 3 ași, 5 duble greșeli, doar 11 „winners” și 17 erori neforțate (13 pentru Serena).

Serena Williams, care are în palmares șase titluri la US Open, s-a oprit anul trecut în semifinale, la fel ca și Simona Halep, ambele învinse de italience, americanca de Roberta Vinci, iar românca de Flavia Pennetta.

Serena, care a jucat finale anul acesta la Australian Open și Roland Garros și a câștigat titlul la Wimbledon, o conduce pe Simona Halep cu 7-1 la meciurile directe, singurul succes al reprezentantei noastre venind în 2014, la Turneul Campioanelor, în faza grupelor, cu un neverosimil 6-0, 6-2.

Anul acesta cele două s-au înfruntat în sferturi la Indian Wells, Serena impunându-se cu 6-4, 6-3. Serena este în mare formă la US Open, unde nu a pierdut maximum trei ghemuri pe set în cele patru tururi de până acum, dar fără a întâlni adversare de marcă (Ekaterina Makarova, Vania King, Johanna Larsson, Iaroslava Șvedova). Halep a trecut de Kristen Flipkens, Lucie Safarova, Timea Babos și Carla Suarez Navarro, cedând un singur set, în fața unguroaicei Babos.

 

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă