16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUn zbor EgyptAir a fost anulat din cauza unei alarme false cu...

Un zbor EgyptAir a fost anulat din cauza unei alarme false cu bombă

Un avion al companiei EgyptAir, care urma să efectueze un zbor spre Thailanda, a fost evacuat, miercuri dimineața, pe aeroportul din Cairo, din cauza unei alarme false cu bombă, informează AFP, citat de Agerpres.

Zborul MS960 al EgyptAir, a cărui plecare era prevăzută marţi seară la orele 22.30 (20.30 GMT), a fost în cele din urmă anulat după o întârziere de peste trei ore, a informat compania aeriană într-un comunicat, explicând că a fost primită o alarmă falsă despre o „ameninţare de securitate” la bordul avionului. 

După un apel telefonic primit de autorităţile aeroportuare, cei 243 de pasageri au fost evacuaţi cu bagajele lor, iar echipele de deminare au controlat avionul fără să găsească nimic, a afirmat un responsabil al aeroportului. 

„A fost o alarmă falsă”, a declarat un responsabil EgyptAir sub acoperirea anonimatului. 

La 19 mai, un zbor Paris-Cairo al companiei EgyptAir s-a prăbuşit în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord. Avionul de tip Airbus A320 a dispărut brusc de pe ecranele radarelor în plină noapte, înainte de cădea în mare între Insula Creta şi coasta de nord a Egiptului dintr-o cauză care încă nu a fost stabilită. 

Ipoteza unui atentat, avansată iniţial de Egipt, a cedat teren în faţa celei a unui incident tehnic: cu două minute înainte de prăbuşire, au fost transmise mesaje automate care semnalau fum în cabina piloţilor şi apoi o defectare a computerului de zbor.

 

 

 

Cele mai citite

ONU a estimat la 30-40 de miliarde de dolari cheltuielile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de...

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Accident rutier pe DN19A, în Satu Mare. Patru persoane au ajuns la spital

Patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs joi pe DN 19A, în zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă