18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAtac terorist dejucat în Franța. Un bărbat cunoscut pentru legături cu gruparea...

Atac terorist dejucat în Franța. Un bărbat cunoscut pentru legături cu gruparea Stat Islamic a fost reținut

Un bărbat care figura pe o listă cu suspecți de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic a fost arestat, în noaptea de duminică spre luni, în apropierea Parisului, în urma unui control de rutină, notează Digi24 și Agerpres.

Potrivit Europe 1, la domiciliul suspectului, din localitatea Boissy Saint Léger, la est de Paris, au fost descoperite două batoane de dinamită, cabluri şi detonatoare – toate în stare de funcţionare şi depozitate în condiţii periculoase. 

Tânărul, care conducea un taxi privat, a fost oprit de poliție din cauză că el conducea haotic. În mașina bărbatului, polițiștii au găsit mai multe pașapoarte ale clienților pe care îi ducea la aeroport. Iniţial, poliţia îl bănuia pe individ că se ocupă cu jafuri din locuinţe, suspectându-l că, pe când îşi transporta clienţii la aeroport, profita pentru a-i trage de limbă şi a afla cât timp lipsesc din oraş pentru ca mai apoi să le spargă locuinţele. 

Însă datele problemei s-au schimbat atunci când poliţia a descoperit joia trecută că bărbatul avea în telefon o fotografie cu un steag al Stat Islamic, explozibili şi un document de identitate furat.

Întrebat la postul Europe 1 despre arestarea individului în vârstă de 23 de ani, ministrul justiţiei din Franţa, Jean-Jacques Urvoas, a refuzat să ofere detalii pe motiv că nu vrea să influenţeze o anchetă aflată în desfăşurare. În orice caz, Urvoas a ţinut să sublinieze că operaţiunea demonstrează că poliţia şi justiţia „lucrează” şi că nu este adevărat că „între două atentate nu se întâmplă nimic”, potrivit Agerpres.

În prezent, autorităţile încearcă să afle cui anume şi pentru ce erau destinaţi explozibilii. Ancheta este în desfășurare. Potrivit sursei citate, pentru moment nu se cunoaște dacă și când acesta urma să treacă la fapte.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă