18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Un elicopter s-a prăbușit în Marea Nordului. Mai multe persoane au...

UPDATE: Un elicopter s-a prăbușit în Marea Nordului. Mai multe persoane au murit

UPDATE: Salvatorii norvegieni au anunțat că toate cele 13 persoane aflate la bordul elicopterului care s-a prăbuşit vineri în Norvegia sunt presupuse moarte.
”Considerăm că toate cele 13 persoane sunt moarte’, a declarat Borge Galta, un purtător de cuvânt al Centrului de coordonare a operaţiunilor de salvare din sudul Norvegiei de la Sola”. Informaţia a fost confirmată de Terje Magnussen, un oficial din poliţia locală care coordonează operaţiunile de la faţa locului, citat de Agerpres. 

——————–

UPDATE: Unsprezece dintre cele 13 persoane aflate la bordul elicopterului care s-a prăbuşit vineri, în largul coastei vestice a Norvegiei, au fost găsite moarte, arată Agerpres. 

Căutările pentru descoperirea celorlalte două persoane continuă, a declarat un purtător de cuvânt al salvatorilor. 

—–

UPDATE: Mai mulţi morţi au fost descoperiţi după prăbuşirea, vineri, după prăbușirea elicopterului, însă numărul nu este clar, pentru moment, notează Agerpres.

„Am găsit cadavre, dar nu putem avansa un număr”, a declarat poliţistul Morten Kronen, din cadrul poliţiei din Bergen.

Anterior, salvatorii au anunţat că nu au descoperit niciun semn privind eventuali supravieţuitori. 

„Au loc căutări în speranţa de a găsi supravieţuitori. Până acum nu am descoperit semne că ar exista supravieţuitori”, a declarat presei un purtător de cuvânt al centrului de salvatori de la Sola, Anders Bang Andersen. 

Elicopterul se întoarcerea de pe platforma petrolieră Gullfaks B, operat de Statoil, din Marea Nordului, când s-a prăbuşit. La bordul elicopterului se aflau 11 pasageri şi doi membri ai echipajului, au anunţat Statoil şi salvatorii. 

„Elicopterul este complet distrus”, a declarat un purtător de cuvânt al centrului de coordonare a operaţiunilor de salvare din sudul Norvegiei

—————

Un elicopter care transporta 15-17 persoane s-a prăbușit, vineri, în Marea Nordului, în imediata apropiere a coastei de vest a Norvegiei. Elicopterul aparținea unei companii petroliere, potrivit presei internaționale, citată de Agerpres.

Mai multe persoane puteau fi văzute în ocean, în timp ce elicopterul a eşuat pe o mică insulă. Potrivit martorilor oculari, a fost auzită o explozie puternică, după care a putut fi văzută o coloană de fum. Pentru recuperarea oamenilor din apele oceanului au fost trimise ambarcaţiuni şi elicoptere ale echipelor de salvare norvegiene. 

Zona situată la vest de Bergen, al doilea oraş ca mărime din Norvegia, cunoaşte un abundent trafic de elicoptere, spre şi dinspre instalaţiile petroliere offshore. Echipele de salvare nu pot confirma deocamdată cărei companii îi aparţinea elicopterul şi încotro anume se îndrepta acesta.

 

 

 

 

Cele mai citite

Ministrul Justiției anunță că Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu...

Alegerea Care Controlează Viitorul Copilului

Una dintre primele și cele mai importante decizii pe care le iau părinții după nașterea unui copil este modul în care vor hrăni...
Ultima oră
Pe aceeași temă