13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou candidat s-a înscris la alegerile din SUA, pentru a bloca...

Un nou candidat s-a înscris la alegerile din SUA, pentru a bloca ascensiunea lui TRUMP

Un membru al Partidului Republican, Evan McMullin, și-a anunțat luni candidatura la alegerile prezidențiale americane din luna noiembrie, informează AFP citată de Agerpres.

Noul candidat și-a anunțat scopul de a bloca drumul candidatului oficial al partidului, Donald Trump, care este contestat de o parte a taberei conservatoare.

“Niciodată nu este prea târziu pentru a face un bine”, a spus candidatul Evan McMullin, necunoscut marelui public și fără o mare experiență politică, pe noul său site de campanie.

Acest fost ofițer CIA, în vârstă de 40 de ani, a fost până de curând un colaborator al grupului republican din Camera Reprezentanților. Un oficial al acestui grup a afirmat luni că McMullin nu mai este angajat.

“În acest an în care americanii și-au pierdut încrederea în candidații celor două mari tabere, este timpul ca o nouă generație de lideri să apară”, a scris Evan McMullin pe pagina sa de Facebook. “America merită mai mult decât ne oferă Donald Trump și Hillary Clinton”, a mai spus el.

Candidatura a fost, potrivit canalului ABC, depusă de o organizație numită “Better for America”, finanțată de republicanii care se opun lui Donald Trump.

Însă, fără un buget de campanie care să rivalizeze cu zecile de milioane de dolari strânse în fiecare lună de echipele Clinton și Trump, această candidatură se adaugă sutelor de candidaturi populare depuse oficial la Comisia Federală Electorală. Ea este de asemenea tardivă în calendarul prezidențial. Pentru a apărea pe buletinele de vot, candidații trebuie să se înregistreze separat pe lângă autoritățile din cele 50 de state, conform procedurilor uneori greoaie. Numeroase termene-limită sunt stabilite în lunile august și septembrie.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele regizor Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă