11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta, oficial fără titlul de doctor. Ministrul Educaţiei a semnat ordinul...

Victor Ponta, oficial fără titlul de doctor. Ministrul Educaţiei a semnat ordinul de retragere

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat luni ordinul de ministru prin care se retrage titlul de doctor acordat în 2003 fostului premier Victor Ponta, au anunţat oficiali din ministerul Educaţiei, decizia putând fi atacată în instanţă de către Ponta.

"Se retrage titlul științific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din București, conferit prin Ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului nr. 5663 din 15.12.2003", se arată la articolul 1 al ordinului emis de ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, publicat pe site-ul MENCS.

La articolul 2 al aceluiași ordin se precizează că "Direcția Generală Învățământ Superior comunică prezentul ordin IOSUD — Universitatea din București, care îl va duce la îndeplinire, și persoanei nominalizate la art. 1". Totodată, potrivit articolului 3, "prezentul ordin se publică pe site-urile oficiale ale CNATDCU, MENCS și IOSUD — Universitatea din București".

Ordinul emis de ministrul Educației, Mircea Dumitru, survine "deciziei finale a Consiliului General al CNATDCU din data de 27.07.2016, înregistrată la MENCS cu nr. 39743 din 01.08.2016, prin care s-a confirmat că teza de doctorat elaborată de domnul Ponta V. Victor Viorel nu respectă standardele de etică a cercetării științifice, propunându-se în consecință retragerea titlului de doctor în drept, în baza art. 170 din Legea educației naționale nr. 1/2011", "avizului juridic al MENCS din 28.07.2016", precum și mai multor prevederi legislative din domeniul educației.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă