10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialWashington Post: De ce Rusia este mult mai puțin periculoasă decât vrea...

Washington Post: De ce Rusia este mult mai puțin periculoasă decât vrea să pară

Rusia are o economie slabă, iar acesta este primul motiv pentru care această țară este mult mai puțin periculoasă, pentru Occident, decât ar vrea să pară, susține o analiză publicată de Joss Meakins în ziarul Washington Post.

"Puterea Rusiei se destramă. În spatele amestecului Rusiei în politica Occidentului, în spatele invaziei din Ucraina și al sprijinului oferit pentru Siria lui Bashar al-Assad, Rusia se confruntă cu probleme economice și sociale profunde", subliniază jurnalistul american.

În opinia acestuia, Rusia are o economie slabă, se confruntă cu îmbătrânirea populației proprii și are cheltuieli militare exagerate în raport cu propriile resurse, iar acestea sunt câteva care o împiedică să-și pună în practică "aspirațiile ei globale".

Iar liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a neglijat rezolvarea problemelor interne ale Rusiei, iar acest lucru "îi va limita în curând capacitatea de a-și proiecta în străinătate și forța militară", estimează articolul din Washington Post.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă