22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialWikiLeaks acuză Ecuadorul că i-a tăiat conexiunea la internet lui Julian Assange

WikiLeaks acuză Ecuadorul că i-a tăiat conexiunea la internet lui Julian Assange

WikiLeaks a acuzat luni Ecuadorul că i-a tăiat conexiunea la internet fondatorului său, Julian Assange, refugiat la ambasada ecuadoriană la Londra, o întrerupere legată, potrivit site-ului, de recentele dezvăluiri în legătură cu candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, relatează AFP, preluată de Agerpres.

“Suntem în măsură să confirmăm că Ecuadorul i-a tăiat conexiunea la internet lui Julian Assange, sâmbătă, la orele 17.00 GMT, la scurt timp după publicarea discursului d-nei Clinton la Goldman Sachs”, a scris pe Twitter WikiLeaks.

Niciun purtător de cuvânt al ambasadei Ecuadorului nu a putut fi contactat pentru a face comentarii.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Quito s-a limitat să reafirme disponibilitatea Ecuadorului de a-i oferi azil politic lui Julian Assange, conform deciziei sale din 2012.

“Protecția statului ecuadorian va continua atât timp cât se vor menține circumstanțele care au condus la acordarea azilului”, a declarat ministerul.

Agenția de comunicare a WkiLeaks, Sunshine Press, anunțase anterior că această întrerupere are legătură cu un anumit “stat”, fără să ofere alte detalii.

“Am activat planurile de urgență corespunzătoare”, adăugase WikiLeaks.

Sâmbătă, WikiLeaks a publicat trei discursuri ale lui Hillary Clinton, plătite de banca Goldman Sachs, aruncând o lumină cruntă asupra legăturilor acesteia cu principalii actori de pe Wall Street.

Echipa de campanie a fostei Prime Doamne nu a contestat veridicitatea acestor documente, sustrase din e-mailurile lui John Podesta, președintelui de campanie al candidatei democrate.

Ea a acuzat guvernul rus că este responsabil de aceste scurgeri — punct de vedere împărtășit și de către guvernul american—, precum și WikiLeaks că-l ajută pe rivalul său în cursa pentru Casa Albă, republicanul Donald Trump.

Julian Assange, fondatorul site-ului de dezvăluiri WikiLeaks, trăiește refugiat la ambasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012.

Australianul se află sub incidența unui mandat de arestare într-o anchetă pentru viol după plângerea depusă de o suedeză în 2010. Julian Assange neagă faptele, denunțând o manevră pentru a fi extrădat în Statele Unite, unde este urmărit penal pentru difuzarea de către WikiLeaks în 2010 a peste 250.000 de documente care dezvăluie culise ale diplomației americane.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă