15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialZgonea a vorbit de situaţia din PSD

Zgonea a vorbit de situaţia din PSD

Preşedintele executiv al social-democraţilor, Valeriu Zgonea, spune că în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete, cărora trebuie să le insufle încredere şi speranţă, nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme. 

"Am luptat împreună, am câştigat împreună şi am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) şi ne dau lecţii despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălţăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară. Eu cred că acest lucru este profund greşit. Şi că social-democraţia înseamnă tocmai să dărâmăm zidurile dintre noi şi oameni. Să fim aproape de ei şi să găsim soluţii la problemele lor. Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, să fac echipă cu Liviu Dragnea. Pentru că amândoi am fost de acord să venim în faţa Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Şi reaşezarea ei pe trei principii fundamentale: decenţă, integritate şi responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe şi că PSD – cel mai mare şi important partid din România – va fi vârful de lance al acestei schimbări. Acea promisiune să ştii că o respect, Liviu!", a scris Zgonea, duminică, pe Facebook. 

El a adăugat că de 20 de ani de când este în partid i-a cunoscut pe mulţi dintre sutele de mii de membri, aceştia fiind "oameni muncitori, responsabili şi decenţi", iar liderii PSD nu trebuie să permită niciodată ca aceşti oameni să fie etichetaţi "cu eticheta pe care nu o merită". 

"Nu trebuie să fie în defensivă atunci când cer votul cinstit al oamenilor care văd în noi speranţa unui viitor mai bun! 
Nici să li se bată obrazul pentru ceea ce nu au făcut! Nu accept ca munca acestor oameni să fie călcată-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci când noi le permitem să apară. PSD e un partid de oameni oneşti şi serioşi, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceştia. Acesta este dreptul lor. Şi nu o abstracţie. A fi lider înseamnă a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere şi speranţă. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme", a menţionat Zgonea în continuare. 

Preşedintele executiv al PSD mai spune că acesta este crezul de care se va ţine până la capăt. 

"Sper şi cred că, după toată emoţia de vineri, te vei ţine şi tu, Liviu! Pentru că PSD este o familie, în care principiul de bază este solidaritatea. Dar o solidaritate cu valorile şi principiile de stânga, şi nu una împotriva justiţiei. Viaţa ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari şi pasivi faţă de dorinţele oamenilor, lumea ne-a sancţionat şi am pierdut alegerile. Şi nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale/ de grup. 
Avem o şansă istorică: să recâştigăm alegerile locale şi parlamentare. Şi să guvernăm din nou ţara în interesul oamenilor. 
Vom câştiga alegerile locale pentru că am demonstrat seriozitate şi performanţă în ceea am făcut în administraţia locală. Dar putem pierde definitiv încrederea oamenilor în marele proiect PSD. 2016 este anul victoriei sau al înfrângerii definitive pentru PSD. Depinde de noi toţi ce ne dorim şi ce alegere facem", a încheiat Zgonea.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă