15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCAB: Carrefour a ieşit din insolvenţă

CAB: Carrefour a ieşit din insolvenţă

Reţeaua de retail Carrefour a ieşit din insolvenţă, după ce Curtea de Apel a respins joi cererea GSL Logistic, care a solicita plata unei datorii de 180.000 de euro, sentinţa fiind definitivă, relatează Mediafax.

"Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că: Respinge ca neîntemeiată cererea de deschidere a procedurii insolvenţei. Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a executării sentinţei apelate. Respinge ca neîntemeiată intervenţia în interesul intimatei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 24.04.2014", se arată în soluţia pe scurt redactată de instanţă.

Procedura de insolvenţă a fost cerută de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece şi accesorii pentru copii si adulţi din Bucureşti, care, potrivit unor surse citate de ZF, avea de încasat de la Carrefour România datorii în valoare de circa 800.000 de lei.

La cererea avocaţilor, Carrefour a achitat datoria şi a cerut suspendarea hotărârii de intrare în insolvenţă. Cu toate acestea, deşi a achitat datoria, Carrefour nu recunoaşte debitul.

Retailerul a fost reprezentat în instanţă de casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, prin Robert Roşu, partener.

GSL Logistic, o companie cu 8 angajaţi, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei, în scădere cu 15% faţă de anul precedent, şi un profit de 12.800 de lei, conform datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Vânzările grupului francez Carrefour în România, unde deţine o reţea de 165 de hipermarketuri, supermarketuri şi magazine de proximitate, au revenit anul trecut la nivelul din 2008, de 1 miliard de euro, înregistrând o creştere cu 2% faţă de 2012.

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă