15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPremiu pentru noua fabrică Bosch din Jucu

Premiu pentru noua fabrică Bosch din Jucu

Valoarea investiției realizate de concernul german ar urma să ajungă la 77 de milioane de euro.

Deși încă nu a fost inaugurată, noua fabrică ridicată de concernul german Bosch în parcul Tetarom III din comuna clujeană Jucu a primit primul său premiu. Ea a fost premiată la Reutlingen (Germania) pentru că a fost construită și pusă în funcțiune în timp record. Astfel, fabrica Bosch din Cluj a fost recompensată intern de concernul german cu premiul „Automotive Electronics Speed Award“, pentru viteza ridicării fabricii, munca în echipă și dedicarea arătată de angajații Bosch în demararea acestei investiții pornită de la zero, de tip greenfield. Inaugurarea fabricii este programată pentru data de 9 mai.

”Echipa Bosch care a făcut posibil acest record a fost formată din angajați din România (București și Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franța (unitatea de producție din Mondville) și Ungaria (centrul Bosch din Hatvan)”, spun reprezentanții companiei germane.

Germanii, impresionați de eficiența dovedită la Jucu

„Acest proiect ne dă un exemplu impresionant despre cât de repede și cât de bine poate lucra o echipă internațională. Combinația de cunoștințe ale angajaților din diferitele locații (n.r. – locuri) și țări în care Bosch este prezent, alături de munca în echipă, coordonarea și comunicarea extrem de eficiente, au dus la obținerea acestui record premiat de Bosch. Alegerea zilei de 9 mai pentru deschiderea noii noastre unități de producție nu a fost întâmplătoare – 9 mai este Ziua Europei, iar la ­construirea acestei noi locații Bosch a lucrat o echipă internațională“, au afirmat reprezentanții companiei.

Bosch a investit iniţial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare şi producţie ocupă o suprafaţă totală de circa 38.000 de mp. Până la începutul anului 2014, 325 de angajaţi şi-au desfăşurat activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, fabrica urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuieşte să continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă