14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecial”Cumințenia Pământului”. Casa de licitație Artmark a renunțat la mandatul de reprezentare...

”Cumințenia Pământului”. Casa de licitație Artmark a renunțat la mandatul de reprezentare a familiei proprietare în negocierea cu statul

Casa de licitație Artmark a anunțat că a renunțat la reprezentarea familiei proprietare în negocierea cu statul, privind “Cumințenia Pământului”. Reprezentanții firmei spun că au păstrat discreția deoarece nu au dosrit să pună presiune asupra familiei proprietare și membrilor comisiei de negociere.

”Date fiind întrebările publice ridicate de finalizarea celei de-a doua proceduri de negociere cu privire la achiziționarea operei "Cumințenia Pământului" de către statul român, prin Ministerul Culturii, comunicăm faptul că Artmark nu a participat la negocieri.

Renunțarea la mandatul de reprezentare a familiei proprietare în negocierea cu statul s-a formalizat prin înregistrare la Ministerul Culturii în 10 martie 2016, înaintea începerii negocierilor cu noua comisie numită de Guvern și condusă de Ministrul Culturii.

VEDEȚI DE CE A RENUNȚAT ARTMARK LA CONTRACT, ÎN DOCUMENTUL ATAȘAT!

Am păstrat discreția asupra acestei retrageri de la negociere cu bună-credință, dorind să evităm eventualitatea ca prin comunicarea publică a retragerii noastre să punem presiune asupra familiei proprietare și membrilor comisiei de negociere. 
A prevalat interesul statului român de a achiziționa sculptura și a reîntregi patrimoniul național cu proprietatea și expunerea ei publice”, transmite Artmark într-un comunicat de presă .

Pentru opera lui Brâncuși, Guvernul plătește  jumătate din suma, restul banilor urmând să fie achitați de Ministerul Culturii prin subscripție publică națională.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...
Ultima oră
Pe aceeași temă