12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAfișul galei premiilor Cesar o prezintă pe actriţa Juliette Binoche

Afișul galei premiilor Cesar o prezintă pe actriţa Juliette Binoche

Afișul celei de a 41-a ediții a premiilor Cesar o prezintă pe actriţa Juliette Binoche, informează Agerpres.

“Puţine sunt actriţele care întruchipează atât de bine talentul, eleganţa, inteligenţa, sensibilitatea şi graţia cinematografiei noastre în lume. Cele mai mari festivaluri şi Academii internaţionale au salutat şi premiat activitatea sa atât de prestigioasă” – sunt cuvintele cu care Academia de arte şi tehnici ale cinematografiei din Franţa a început comunicatul prin care a anunţat afişul celei de-a 41-a ediţii a premiilor Cesar.

Academia enumeră apoi câteva din marile reuşite ale artistei, printre care premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă în 1994 cu rolul din “Bleu” de Krzysztof Kieslowski, apoi în 2010 în filmul “Copie conforme” de Abbas Kiarostami, fără să uite prestaţia lui Juliette Binoche din “Pacientul englez”, recompensată cu Ursul de Argint la Berlinală, premiul BAFTA şi Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în 1997. 

Fotografia aleasă pentru afişul galei Cesar 2016 a fost făcută în timpul filmărilor la această grandioasă frescă semnată de Anthony Minghella de către fotografa Brigitte Lacombe, care “a imortalizat un moment de o incredibilă frumuseţe”, adaugă Academia. 

Tocmai “sub privirea blândă şi binevoitoare a minunatei Juliette Binoche”, Academia de arte şi tehnici ale cinematografiei a organizat premiile Cesar 2016, încheie academie-cinema-org.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă