20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Iranului va traduce pentru români poeziile ayatollahului Khomeini, liderul revoluției islamice

Ambasadorul Iranului va traduce pentru români poeziile ayatollahului Khomeini, liderul revoluției islamice

Ambasadorul Iranului, Hamid Moayyer, doreşte să înlesnească traducerea în limba română a poeziei liderului revoluţiei islamice iraniene, ayatollahul Khomeini, informează Agerpres.

“Cred că este interesant pentru dvs să ştiţi că liderul revoluţiei islamice iraniene, ayatollahul Khomeini, a fost un mare poet şi doresc ca în misiunea pe care o am în România să pot să îi traduc poezia în limba română şi să o prezint publicului român”, a declarat diplomatul iranian. 

El a menţionat că, în prezent, se lucrează la realizarea unei antologii în limba română a poeziei ayatollahului, care va vedea lumina tiparului, la Teheran, în luna mai a acestui an. 

“Poeziile scrise de ayatollah sunt foarte multe. Noi încercăm acum să realizăm o antologie în limba română a poeziilor sale şi sperăm ca până în luna mai să reuşim să le traducem”, a spus ambasadorul. 

Diplomatul iranian a declarat că nu exclude, pe viitor, colaborarea cu o editură din România, pentru publicarea poemelor lui Khomeini. 

Lider politic şi religios iranian, ayatollahul Ruhollah Musavi Khomeini (24 septembrie 1902 – 3 iunie 1989) a condus Revoluţia Iraniană din 1979, în urma căreia a devenit lider suprem al Iranului. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă