10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAngela Gheorghiu va susţine un recital în Liban

Angela Gheorghiu va susţine un recital în Liban

Soprana Angela Gheorghiu va susţine un recital, duminică, la Casino du Liban Theatre, în cadrul Festivalului Internaţional Baalbeck, cel mai vechi şi prestigios eveniment cultural din Orientul Mijlociu, se arată pe site-ul manifestării, scrie Mediafax.

În 1956, Camille Chamoun, pe atunci președintele Libanului, a anunţat oficial crearea festivalului, care a devenit o instituție guvernamentală oficială, cu misiunea de a promova viața culturală și turistică din această ţară și de a cultiva un mediu artistic ademenitor, precum și de a oferi opere inovatoare ale artiștilor locali și regionali, dar și ale interpreților internaționali.

Festivalul Internaţional Baalbeck a produs, în ruinele templelor lui Bacchus și Jupiter, mai multe piese de teatru de clasă mondială, nopţi libaneze, operă, muzică clasică, concerte pop şi jazz, dans modern și clasic, precum și cântece lirice. De asemenea, aici au fost prezentate premiere mondiale și performanțe excepționale, de artişti şi grupuri, de la Orchestra Filarmonicii din New York la Orchestra Filarmonicii din Berlin, de la Brothers Rahbani cu Fairouz la Caracalla Dance Theater, de la Elizabeth Schwarzkopf până la June Anderson, de la Ella Fitzgerald la Joan Baez și Nina Simone, de la Rudolf Nureyev și Royal Ballet până la The Paul Taylor Dance Company și Merce Cunningham Company, de la Charles Aznavour la Gilberto Gil și Sting, precum și mulți alți artiști care și-au lăsat amprenta asupra peisajului cultural.

Soprana română Angela Gheorghiu este un star al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă