19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAntonio Banderas va fi recompensat cu premiul Goya pentru întreaga carieră

Antonio Banderas va fi recompensat cu premiul Goya pentru întreaga carieră

Actorul Antonio Banderas va fi recompensat de Academia de film spaniolă cu premiul Goya pentru întreaga carieră, în februarie 2015, informează Mediafax.

Starul spaniol, care s-a născut în oraşul Malaga, va primi acest trofeu, care îi va fi acordat pentru întreaga carieră şi pentru "sprijinirea valorilor naţionale", la cea de-a 29-a ediţie de decernare a premiilor Goya, în luna februarie, informează contactmusic.com.

"El joacă, regizează, produce, cântă şi şi-a croit drum spre Hollywood, unde a devenit un star", se afirmă în comunicatul de presă emis de Academia de film spaniolă.

În 2014, acest trofeu prestigios a fost decernat actriţei Concha Velasco şi cineaştilor Josefina Molina şi Jaime de Arminan.

Antonio Banderas a apărut recent în filmul "Pielea în care trăiesc/ La piel que habito", de Pedro Almodovar. În ultimii ani, Antonio Banderas, care a fost căsătorit cu actriţa americană Melanie Griffith, a jucat în special în producţii hollywoodiene, notabil fiind rolul pe care l-a făcut în "Masca lui Zorro", dar a bucurat şi copiii, împrumutându-şi vocea motanului aventurier din seria "Shrek" şi din filmul "Motanul încălţat/ Puss in Boots".

Cea de-a 29-a gală de decernare a premiilor Goya va avea loc pe 8 februarie.

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă