14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialArch Enemy revine la București cu noua solistă vocală

Arch Enemy revine la București cu noua solistă vocală

Trupa suedeză Arch Enemy va susține un concert la București, în Turbohalle, pe 23 mai, în cadrul unui turneu de promovare a imaginii noii soliste vocale, Alissa White Gluz. În deschidere vor urca pe scenă formațiile Goodbye To Gravity (GTG), din București, și Krepuskul, din Cluj.

Arch Enemy revine la București după trei ani de la cea dintâi prezență pe o scenă românească. Dacă prima dată suedezii au fost la noi pentru a-și promova ultimul album, „Khaos Legions”, lansat după doi ani de pauză discografică, de astă dată nordicii vor mai degrabă să o prezinte fanilor pe noua solistă a grupului, carismatica Alissa White Gluz, ex-The Agonist, decât să-și promoveze cea din urmă apariție discografică – ”War Eternal”. Cel de-al zecelea album, ”War Eternal”, mixat de Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Kreator), va fi lansat oficial în Japonia, pe 4 iunie, în Europa pe 9 iunie și pe 10 iunie în America de Nord. Înainte de lansarea din Țara Soarelui Răsare, Michael Amott și Nick Cordle (chitară), Sharlee D’Angelo (bass), Daniel Erlandsson (tobe), și Alissa (vocal) vor susține concerte în cadrul unui turneu care începe din București, pe 23 mai.

 

Angela i-a predat ștafeta Alissei

 

Cu un look puțin diferit de al predecesoarei sale, albastro- bruneta Alissa încearcă să păstreze atitudinea scenică a blondei Angela Gossow și să transmită fanilor aceleași emoții mai ales că timbrul vocal este asemănător. Misiunea Alissei nu este însă deloc ușoară în condițiile în care trupa înființată în 1996 de frații Michael Amott și Christopher Amott și-a câștigat renumele de astăzi abia după anul 2001 când trupei i s-a alăturat Angela Gossow, la voce.

După 13 ani de activitate pe scena rock-ului mondial, timp în care a contribuit la șase dintre cele nouă albume lansate de Arch Enemy până acum, Angela a simțit nevoia de o schimbare și a renunțat la cariera de solist vocal. ”Vreau să mă dedic mai mult familiei și să am alt gen de activitate”, și-a motivat Angela decizia de a se retrage din prim-planul metalului internațional. ”Rădăcinile mele adânci în heavy-metal nu mă lasă totuși să stau departe de muzică, așa că voi rămâne alături de Arch Enemy, dar în calitate de manager. Pentru scenă, i-am predat ștafeta super talentatei Alissa White Gluz pe care o cunosc și o apreciz de mulți ani deoarece am mare încredere că va avea succes. M-am gândit că pentru ea ar fi o șansă să strălucească așa cum eu am avut în 2001 (n.r.- anul în care Angela a fost cooptată ca vocal în Arch Enemy). Are foarte multă energie, o prezență scenică fascinantă și un glas de neoprit”, a spus Angela care consideră că Alissa este cea mai potrivită înlocuitoare a sa în Arch Enemy. De altfel, Angela, acum managerul trupei alături de care a cunoscut gloria, este sigură că foștii săi colegi de scenă vor avea realizări mai mari decât cu ea alături de Alissa.

 

Din fan Arch Enemy, vocal al trupei

 

Cât despre Alissa, ex–vocalista forma­ției canadiene The Agonist a fost încântată de colaborarea cu suedezii. ”Nu am avut nici un dubiu referitor la acceptarea postului în Arch Enemy”, a mărturisit Alissa. ”Știu că sunt capabilă și că sunt în stare să fac față provocării, iar faptul că Angela crede în mine îmi dă mai multă forță. Firește că nu este ceva ușor și trag de mine cât de mult pot, dar simt că acum este momentul potrivit pentru aceasta schimbare. Băieții din fosta mea trupă nu au fost deloc încântați de noile mele angajamente și ca urmare m-au dat afara din formație. Inițial mă gândisem să continui cu ambele trupe, pentru că știam că sunt capabilă să fac față în ambele părți. Cum nu am mai avut această opțiune, mă voi concentra exclusiv pe Arch Enemy, formația pe care am iubit-o dintotdeauna. Niciodată nu mi-aș fi imaginat însă că voi ajunge să fac parte din trupa al cărui album – „Wages of Sin” l-am cumpărat în premieră. Încă nu îmi vine să cred cum a evoluat totul, dar acum că sunt solista grupului, mă simt de parcă aș fi aici dintotdeauna”.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă