9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialArtă pop printre exponate latine

Artă pop printre exponate latine

Lucrări ale unor artiști emblematici ai secolelor XX și XXI pot fi admirate în Muzeul de Istorie și Arheologie.

Asociația Culturală M.I.C.R.O. din Roma prezintă prima expoziție din ciclul „Contaminări“. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța.

Vor fi expuse lucrări ale unor artiști fundamentali din istoria artei (printre care Warhol, Pascali, Manzoni, Schifano, Rotella, Arman).

Organizatorii spun că expoziția se încadrează foarte bine în contextul muzeal și se raportează la marele patrimoniu al lucrărilor din epoca romană expuse la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța. Prin intermediul acestei expoziții, asociația culturală M.I.C.R.O. care a proiectat și implementat proiectul propune o viziune diversă: vor fi expuse 80 de opere de artă din secolul XX și din secolul XXI apropiat, precum și opere clasice, sub forma unui montaj critic non-linear menit să ridice gradul de conștientizare a ceea ce sunt încă puternic prezente, și anume rădăcinile culturale latine în lumea modernă, în stilul de viață, în estetica arhitectonică și în imaginea pe care ne-o oferă lumea secolelor XX și XXI. Prin contrast, expoziția prezintă curentele contemporane de artă italiană care au marcat semnificativ și au elaborat în ultimul deceniu influența culturii pop americană și orientală, curentele neo-pop italiene legate de estetica globalizată a Frumosului. Expoziția poate fi vizitată începând de astăzi până pe 21 septembrie.

MOTIV. De ce Constanța

„Alegerea de a realiza prima expo-zi-ție din seria «Contaminărilor» la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța nu e întâmplătoare. De 2000 de ani, Constanța este un important port la Marea Neagră, punct de referință comercial între Europa Romană și Orient, este locația aleasă de Augusto pentru exilul lui Ovidiu, este o răscruce de drumuri multietnică, punct de contact între culturile îndepărtate, un modern port turistic. Este mai presus de toate un loc în care prezența culturii latine este încă foarte puternică în cultura și identitatea orașului și este identificabilă în multe exponate vizibile și vizitabile“, spun organizatorii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă