11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAstăzi începe Concursul Internaţional George Enescu, cu premii de peste 100.000 de...

Astăzi începe Concursul Internaţional George Enescu, cu premii de peste 100.000 de euro

Ateneul Român găzduiește în perioada 3 – 25 septembrie un număr de 19 recitaluri extraordinare și concerte cu orchestră în cadrul Concursului Internaţional George Enescu, informează TVR.

Concertul de gală care deschide ediția 2016 a Concursului Enescu îi are ca soliști invitați pe laureații Anna Țifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian) şi va fi transmis, în direct, de TVR2, de la ora 19:10.

Cei aproape 200 de tineri din toată lumea care participă la Concursul Internaţional George Enescu vor trebui să-şi dovedească măiestria la cele 4 secţiuni: violoncel, vioară, pian şi compoziţie.

Interpretarea lui George Enescu e probă obligatorie, lucrările lui îi departajează pe concurenţii care intră în finală. Valoarea totală a premiilor e de peste 100 de mii de euro.

Concursul se desfăşoară din doi în doi ani, alternativ cu Festivalul George Enescu. Alături de tinerii care intră în competiţie, vor fi pe scena Ateneului Român nume consacrate ale scenei mondiale, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională.

În premieră, trei artiști consacrați, deopotrivă membri ai juriului acestei ediții a Concursului Enescu vor susține recitaluri extraordinare pe scena Ateneului Român în zilele de 7, 16 și 22 septembrie: violoncelistul David Geringas, violonistul român Florin Croitoru, pianistul englez Peter Donohoe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă