10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAu început înscrierile pentru prima ediție din București a festivalului 48 Hour...

Au început înscrierile pentru prima ediție din București a festivalului 48 Hour Film Project

48 Hour Film Project vine pentru prima oară la București în weekend-ul 16 – 18 octombrie 2015. Realizatori de film profesioniști sau amatori, din toată România și nu numai, sunt așteptați să se înscrie în competiție pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj în doar 48 de ore. Juriul de la București este format din: criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu și actrița Ana Ularu.

48 Hour Film Project înseamnă un weekend memorabil de distracție, creativitate și adrenalină, în care fiecare echipă scrie, filmează, editează și livrează un film complet. Echipele au fix 48 de ore la dispoziție pentru a realiza un scurt metraj de maxim 7 minute.

Filmul câștigător la București al premiului ”Best Film” (”Cel Mai Bun Film”) participă automat la festivalul internațional Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.) unde va intra în competiție cu filme venite din orașe din Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și cele două Americi. Echipa câștigătoare își va putea însoți scurt-metrajul la Filmapalooza și va avea acces la evenimentele exclusiviste din cadrul festivalului. Cele mai bune filme, câștigătoare la Filmapalooza, vor rula în secțiunea ”Short Corner” din cadrul festivalului de film de la Cannes, 2016.

Startul competiției (Kick-off) va avea loc vineri, 16 octombrie 2015, la Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea, din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Șos. Kiseleff, nr. 3, sector 1), ora 18:00, când echipele vor extrage un gen de film (ex: dramă, acțiune, comedie etc.) și vor primi un personaj, un obiect și o replică, elemente ce trebuie incluse în scurt-metraj. De aici însă, este decizia fiecărei echipe cum să integreze aceste cerințe în producția propriului film. Toate echipele concurează pentru cea mai bună utilizare creativă a acestor elemente.  Regulamentul complet este disponibil pe www.48hourfilm.ro.

Predarea filmului (Drop-Off) va avea loc exact peste 48 de ore de la startul competiției, duminică, 18 octombrie 2015, la Sala de Consiliu a Muzeului Național al Țăranului Român.

Înscrierile se fac pe www.48hourfilm.com/bucharest. Până luni, 21 septembrie, echipele beneficiază de reducere de 30% la înscriere prin taxa Early Bird de 490 lei; apoi, de 20% reducere, până pe 11 octombrie, prin taxa General Admission de 595 lei. Taxa Late Comers este de 700 lei, ultima zi de înscriere în competiție fiind 15 octombrie. Taxa de înscriere se aplică per echipă.

48 Hour Film Project este realizat cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român și Simbio, sponsori: Pond5, Movie Magic Screenwriter, parteneri: Grolsch, Ada’s Haven, parteneri media: România Liberă, Zile și Nopți, Căminul, Cinemap, Think Outside The Box.

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă