14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCasa de licitații Goldart Licitația 162 - Mari maeștrii ai picturii românești

Casa de licitații Goldart Licitația 162 – Mari maeștrii ai picturii românești

Licitația publică cu strigare din 5 martie, ora 12:00, in Intr. I. L. Caragiale,  nr 1, ce a putut fi vizitată începând de sâmbătă, 27 februarie, reunește pe simeze personalitațile marcante ale artei romanești din ultimul secol. Imaginea diversității stilistice și modernitatea viziunii exprimată în fiecare dintre lucrările propuse, oferă  prețiozitatea unei colecții atent selectate.

Natura statică este un gen bine reprezentat, de la viziunea descriptivă, a lui Leon Viorescu, la geometrismul lui Alexandru Mohy, ajungând la rafinamentul alburilor colorate ale ”Naturii statice cu flori și carte” de Alexandru Ciucurencu.

Personajul, în compoziții ample sau surprins în singurătatea tihnită a lecturii, apare în lucrări semnate de nume importante ale picturii moderne ca Ipolit Strâmbu și Theodor Pallady.

Sintetismul viziunii artistice atinge apogeul în lucrarea semnată de Ion Țuculescu, adevărată operă de sinteză a marelui artist.

Poezia peisajului surprinsă de Gheorghe Petrașcu încununează fericit această admirabilă colecție a celor mai reprezentativi pictori români.

Nelipsite in licitațiile noastre, vă prezentăm  o interesantă selecție de artă decorativă precum și nume ale artei contemporane, ce sperăm că vor ajunge la notorietatea meritată.

Operele de artă pot fi vizionate între orele 10.00 – 19.00, la sediul Goldart.

 

 

Cele mai citite

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...

FOTO. Campania în care primarul Capitalei ascunde adevărul continuă. Nicușor Dan se filmează în Centrul Istoric, scoțând din cadre dezastrul

Nicușor Dan  își transmite mesajele electorale în videoclipuri, multe dintre ele filmate în Centrul Istoric al Capitalei, lângă clădiri ale căror fațade arată bine,...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă