9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCastelul Corvinilor va găzdui cinci nopți de OPERĂ

Castelul Corvinilor va găzdui cinci nopți de OPERĂ

O nouă ediţie a Festivalului de operă în aer liber 'Opera Nights' va avea loc, în perioada 12-17 iulie, pe scenele amplasate la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi în curtea interioară a Colegiului 'Decebal' din Deva, în apropierea Dealului Cetăţii, repertoriul pregătit pentru acest an cuprinzând titluri foarte cunoscute ale genului. 

Peste 170 de artişti vor urca pe cele două scene în cele cinci zile de spectacole, directorul festivalului, Alexandru Gruian, alături de soprana Daniela Vlădescu, directoarea artistică a Opera Nights, reuşind să aducă laolaltă un ansamblu impresionant de solişti şi orchestre. 

Astfel, spectatorii îi vor putea vedea, printre alţii, pe Ştefan Ignat, Diana Ţugui, Răzvan Săraru, Robert Nagy, Neivi Martinez, sub baghetele unor maeştri cunoscuţi la nivel naţional şi internaţional – Tiberiu Soare, Gheorghe Stanciu, Radu Ciorei şi Koichi Inoue. 

'Va fi un regal de operă. Vor cele mai bine cotate opere, în versiunile clasice, cu artişti foarte bine cunoscuţi melomanilor. Sunt cei mai buni solişti de operă ai României în anul 2015, aşa cum au fost ei nominalizaţi la gala operelor naţionale', a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul festivalului, Alexandru Gruian. 

Festivalul se va deschide marţi seara la Castelul Corvinilor cu opera 'Rigoletto', de Giuseppe Verdi, şi va continua miercuri, la Deva, cu cantata 'Carmina Burana', de Carl Orff. 

'Carmina Burana are mai multe elemente de noutate. Am dorit să avem un cor foarte puternic şi atunci, pe lângă corul de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet 'Oleg Danovski' din Constanţa, am apelat şi la corul Filarmonicii de stat 'Transilvania' din Cluj Napoca, de unde vor veni 40 de corişti. O punere în scenă profesională a cantatei presupune şi prezenţa unor coruri de copii. De aceea, două colegii din Deva, de la Liceul de arte şi colegiul Decebal, au făcut repetiţii cu copiii, în aşa fel încât corurile reunite vor avea 120 de persoane', a explicat Alexandru Gruian. 

Festivalul va continua pe 14 iulie cu opera 'Madama Buterfly', de Puccini, care se va juca la Castelul Corvinilor din Hunedoara. 

Seara de 15 iulie este dedicată Balului Operei, care propune anul acesta, pentru prima dată, o temă 'Anii 20'. Sala Dietei de la Castelul Corvinilor va fi animată de către orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet 'Oleg Danovski' Constanţa, Ansamblul Charleston "Dansandra" Deva şi grupul vocal '3 o'clock' din Cluj Napoca. 

"Opera Nights" va continua pe 16 iulie la Deva cu opera 'Boema', de Puccini, şi se va încheia în decorul castelului din Hunedoara pe 17 iulie, cu 'Nunta lui Figaro', de Mozart. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă