10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialChristian Ihle Hadland, în concert la Ateneul Român

Christian Ihle Hadland, în concert la Ateneul Român

Serile Lipatti revin la Ateneul Român la început de stagiune cu excepționalul pianist norvegian Christian Ihle Hadland. În serile de concert de joi, 8 și vineri, 9 octombrie, orele 19.00, Hadland va interpreta în cadrul unei seri integrale Mozart, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu și sub bagheta reputatului dirijor Camil Marinescu, Concertul pentru pian nr. 22 în mi bemol major, KV 482.

Parteneriatul dintre Filarmonica George Enescu și Asociația Art à la carte își găsește o nouă expresie în continuarea secțiunii internaționale a Serilor Lipatti 2015-2016, denumită Lipatti Evenings și constituită într-un proiect în sine al programului ,,Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Este diponibil un număr limitat de bilete, care au fost puse în  vânzare prin rețeaua www.bilete.ro și partenerii acesteia: oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. Prin accesarea linkului http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=7589  pot fi comandate bilete pentru data de 8 octombrie, iar prin accesarea linkului http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=7590, pentru data de 9 octombrie.

Christian Ihle Hadland este binecunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante talente ale noii generații de pianiști norvegieni, debutul său într-un recital la Opera Norvegiană în 2008 fiind aclamat de presa norvegiană, care îl descria drept ,,un muzician unic a cărui măiestrie ar trebui să fie auzită pe scenele de concert ale lumii”.
Hadland s-a născut la Stavanger în 1983 și a început pianul de la vârsta de opt ani. La unsprezece ani intră la Rogaland Music  Conservatory, iar în 1999 începe lecțiile cu renumitul profesor Jiri Hlinka, la Barratt Due Institute of Music din Oslo. A debutat pe scena țării sale împreună cu Norwegian Radio Orchestra la vârsta de 15 ani, iar după aceea a ajuns să concerteze împreună cu toate orchestrele importante din Norvegia, având apariții anuale cu Oslo Philharmonic Orchestra. Între aparițiile recente și cele viitoare sunt incluse concerte cu Swedish Radio Orchestra, Stockholm Philharmonic Orchestra, Danish Radio Orchestra, NDR Hannover, Helsinki Philharmonic și  Swedish Chamber Orchestra.
În 2012 a fost numit BBC New Generation Artist și de atunci a cântat cu toate orchestrele BBC, precum și în mai multe proiecte de muzică de cameră și în recitaluri.

În februarie 2013 a efectuat un turneu în Marea Britanie împreună cu Bergen Philharmonic Orchestra interpretând concerte de Grieg și Beethoven, turneu care s-a bucurat de un mare succes, iar mai târziu, în aceeași stagiune, a interpretat Concertul nr. 2 de Beethoven împreună cu Oslo Philharmonic Orchestra, avându-l la pupitru pe Vassily Petrenko, concertul fiind programat în cadrul festivalului BBC Proms la Royal Albert Hall. În luna octombrie a aceluiași an își face debutul în Statele Unite alături de Seattle Symphony Orchestra.

A apărut de mai multe ori în prestigioase săli de concert și festivaluri, precum Wigmore Hall, Cadogan Hall, Royal Albert Hall, Risør Kammermusikkfest, Schleswig-Holstein Musik Festival, Kissinger Sommer, Cheltenham Music Festival și Bath Music Festival.

În anul 2009 pianistul a fost numit codirector artistic al Stavanger Chamber Music Festival, alături de clarinetistul suedez Martin Fröst.

A colaborat cu casele de discuri Simax Classics și Naxos, înregistrând atât piese solo, muzică de cameră, cât și concerte. În 2013 Simax Classics a lansat albumul ce cuprinde mai multe concerte pentru pian de Mozart înregistrate împreună cu Oslo Philharmonic Orchestra. În 2014 albumul a fost nominalizat la premiul Spellemann, echivalentul norvegian al premiului Grammy.

Contact: Asociația Art a la carte; Tel.: 021.222.3931; E-mail: lipattievenings@gmail.com;  Site: www.lipatti-evenings.ro;

www.facebook.com/serilelipatti

Parteneri: Institutul Cultural Român, Filarmonica George Enescu

Partener media principal: România Liberă

Parteneri media: Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista Căminul, Allgemeine Deutsche Zeitung, www.calendarevenimente.ro, www.orasulm.eu, www.bucuresteni.ro, festivaluri-romanesti.ro

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă