17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialClasic și modern în plastica românească: Expoziţie şi licitaţie la Casa de...

Clasic și modern în plastica românească: Expoziţie şi licitaţie la Casa de licitaţie Goldart-Ghildush

Începând de sâmbătă, la sediul casei de licitaţii Goldart-Ghildush vor fi expuse opere de artă plastică modernă şi contemporană ce urmează a fi licitate miercuri, 10 februarie, ora 19:00. Lucrări reprezentative pentru universul creației unor mari pictori, precum Sabin Bălașa, Constantin Piliuță, Ion Theodorescu Sion, Rudolf Schweitzer-Cumpăna și Octav Băncilă se numără printre cele mai valoroase opere oferite colecționarilor într-o selecție de lucrări intitulată “Clasic și modern în plastica românească”.

Cele 129 piese de artă pot fi vizionate  începând de sâmbătă, între orele 11.00 şi 15.00, şi de luni până miercuri, între orele 09.30 şi 19.00, la sediul Goldart, potrivit site-ului oficial al casei de licitaţii.

De asemenea, între picturile în ulei selectate de Goldart pentru licitaţie se află reprezentative lucrări semnate de Eugen Crăciun, Paul Verona, Gheorghe Ionescu  Sin, Pierre Bellet, Marcel Olinescu, Raul Egon Lebel.

Totodată, licitaţia " Clasic și modern în plastica românească " cuprinde o selecție de lucrări de artă contemporană, o secțiune în care pe lângă artiști de renume ca: Nicolae  Blei, Constantin Daradici, Marilena Mântescu, Horia Cucerzan, H. Mavrodin, Petru Russu, Virgil Parghel, lansam și pe mai tinerii artiști Maia Ștefan Oprea și Samir Văncică.

Între cele mai accesibile obiecte scoase la licitaţie – ce au preţuri cuprinse între 25 şi 50 de euro – se află câteva piese de artă decorativă  minuțios  executate în prestigioase manufacturi europene, dar câteva obiecte ce aparțin spațiului extrem- oriental.

 

Cele mai citite

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă