20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCOMUNICATUL SINDICATULUI UNIT AL OPEREI NAȚIONALE BUCUREȘTI

COMUNICATUL SINDICATULUI UNIT AL OPEREI NAȚIONALE BUCUREȘTI

       Sindicatul unit al ONB salută noua conducere a instituției cât și deciziile luate de aceasta în privința contractelor lui Johan Koborg .

       Baletul românesc are și a avut mereu balerini și coregrafi valoroși ce au purtat cu cinste numele României pe scenele lumii.

       Solicităm ca situația creată de către conducerea fostulul director Dincă, actualmente urmărit penal, prin aducerea lui J.Koborg și a unui număr de balerini străini pregătiți profesional mult sub nivelul și standardele primei scene a țării și prelungită sub interimatul lui George Călin în detrimentul balerinilor români și al prestigiului ONB să fie remediată de conducerea Operei cu sprijinul Ministerului Culturii.

       Ne dezicem categoric de toți cei care și-au exprimat sprijinul pentru menținerea cu orice preț atât a lui J. Koborg în cadrul ONB cât și a celor angajați de acesta, menționând că de fapt este vorba de un interes mai ales material, salariile lui J.Koborg și ale balerinilor aduși de acesta încadrându-se între 1000 și 7300 de Euro în timp ce media salariilor balerinilor români nu depășește 1500 de lei.

        Este nevoie, mai mult ca oricând, să se ia toate măsurile necesare pentru asigurarea unui context de stabilitate instituțională și legalitate, pentru a permite instituției să intre pe un traiect ascendent atât valoric cât și din punct de vederea al alinierii salariilor angajaților la trendul național. 

        Discriminarea atât salarială cât mai ales profesională a artiștilor români la ei acasă produce daune culturii naționale la nivel intern și aduce o atingere imaginii României pe plan internațional.

       Sprijinirea culturii naționale, protejarea și conservarea moștenirii culturale, promovarea valorilor culturale și artistice ale României în lume, trebuie să fie o prioritate a fiecărui cetățean român.

       O conducere avizată, încredințată unor profesioniști recunoscuți ai genului liric va face posibil ca prestigioasa Operă, dar și mult îndrăgita Operetă să renască, prin respectarea specificului și tradiției fiecărui gen în parte, întregind prin diversitate spectrul unei națiuni civilizate, integrate în spațiul cultural european.

Cele mai citite

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...
Ultima oră
Pe aceeași temă