19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTeatrul Nottara se va muta la Palatul Cotroceni. Când va avea loc...

Teatrul Nottara se va muta la Palatul Cotroceni. Când va avea loc primul spectacol

Teatrul Nottara a primit un sediu provizoriu, care a fost decis la întâlnirea de miercuri după-amiază cu preşedintele Klaus Iohannis, informează Mediafax.

Teatrul Nottara din Bucureşti se va muta, până la găsirea unui sediu definitiv, la Palatul Cotroceni. Următorul spectacol pe care actorii îl vor prezenta publicului, denumit “Teatrul Nottara şi invitaţii săi”, va avea loc pe 5 decembrie, de la ora 19.00.

Reprezentanţii Teatrului Nottara au avut o întâlnire, miercuri, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu scopul de a discuta despre situaţia actuală a instituţiei teatrale, dar şi pentru a li se oferi găzduire temporară pentru o parte dintre producţiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

“Vom juca lunar până la rezolvarea situaţiei (la Cotroceni, n.r.). Primul spectacol va fi pe 5 decembrie, la ora 19.00, şi se numeşte «Teatrul Nottara şi invitaţii săi»”, a declarat Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Intrarea pentru spectatori se face pe la Muzeul Cotroceni, a mai spus aceasta.

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând de luni, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Marinela Ţepuş, managerul Nottara, a precizat, marţi, că a solicitat Primăriei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul să nu îşi piardă identitatea, adăugând că se vor juca spectacole şi în stradă, dacă această problemă nu se rezolvă. Totodată, s-au făcut solicitări pentru o nouă expertiză a instituţiei teatrale.

Potrivit unui anunţ publicat, miercuri, pe blogul instituţiei teatrale bucureştene, în aceste zile “de cumpănă pentru tradiţia şi istoria Teatrului Nottara”, angajaţii săi au fost impresionaţi de valul de simpatie şi solidaritate din partea spectatorilor, a oamenilor de cultură, dar şi a autorităţilor publice.

Miercuri, reprezentanţii Teatrului Nottara s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, iar, după data de 1 decembrie, va avea loc o întrevedere şi la Primăria Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia instituţia teatrală se află, pentru a discuta inclusiv despre posibilitatea punerii la dispoziţie a unui alt spaţiu, în vederea susţinerii temporare a reprezentaţiilor teatrului.

Teatrul Nottara a anuntat ca a suspendat “pe termen nedefinit” organizarea tututor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate pe Bulevardul Magheru. Cladirea in care functioneaza Teatrul are bulina roşie, adică risc seismic maxim, iar o lege promulgată recent interzice desfăşurarea de activiăţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, spune într-un interviu la RFI că situaţia Teatrului Nottara va fi analizată într-o întâlnire de urgenţă la Palatul Victoria, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Capitalei şi ai Teatrului.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă