11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialEUROPAfest 2017 lansează Bucharest International Jazz Competition

EUROPAfest 2017 lansează Bucharest International Jazz Competition

Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, și-a câștigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotrivă de public, artiști și specialiști. Prezentând stiluri de jazz diferite, artiști ai noului val și proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul și-a construit o identitate puternică și în peisajul cultural autohton, aducând în sălile de concerte un număr ridicat de spectatori.

Ediția cu nr. 11 a Bucharest International Jazz Competition, desfășurată în perioada 13 – 20 mai 2017, este deschisă trupelor și vocaliștilor de orice naționalitate. Termenul de înscriere este 10 februarie 2017. Mai multe informații despre procedura de aplicație se găsesc pe www.jazzcompetition.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii promit să respecte tradiția și să ofere un regal de jazz prin concerte, workshopuri și jam sessions transformând Bucureștiul în capitala jazz-ului mondial.

Sunt așteptate peste 20 de trupe, “crème de la crème”, care vor aduce publicului din România noile tendințe mondiale în seri memorabile de jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzatoare. Ultima ediție a reunit în Semifinală 25 de trupe de jazz cu artiști din 26 de țări ( SUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar și din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Hong Kong – China, Indonezia, Japonia, România, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela ), într-o varietate de formule scenice – sextet, quintet, quartet, trio și duo.

Bucharest International JAZZ Competition se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional EUROPAfest, eveniment derulat sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, din anul 2005.

Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezintă în perioada 11 – 20 mai, peste 300 de artiști din 40 de țări. Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda sa mai cuprinde: Opening Concert – București | Sibiu, concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, Jeunesses International Flute Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Caffe Festival, Festival’s corner și Gala EUROPAfest.

 

Facebook:

Pagina: https://www.facebook.com/Bucharest.International.Jazz.Competition/  

Eveniment: https://www.facebook.com/events/745421312257653/

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă