14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialFestivalul de la Locarno şi TIFF - parteneriat pentru promovarea tinerilor regizori...

Festivalul de la Locarno şi TIFF – parteneriat pentru promovarea tinerilor regizori români

Festivalul Internaţional de Film de la Locarno şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca au încheiat un parteneriat prin care vor fi promovaţi regizorii români care au fost desemnaţi câştigători în secţiunea Pitch Shop a evenimentului românesc, informează variety.com, citată de Mediafax.

Tinerii regizori vor avea oportunitatea să-i întâlnească pe reprezentanţii industriei cinematografice care vor participa la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno şi să îşi prezinte proiectele unor producători, companii, agenţi de vânzări şi distribuitori.

Parteneriatul, încheiat pe mai mulţi ani, se concentrează pe promovarea noii generaţii de regizori români şi îi va ajuta pe aceştia în ceea ce înseamnă primii paşi în finanţarea filmelor.

Proiectele câştigătoare la Transilvania Pitch Shop (TPS) care vor participa anul acesta în secţiunea Zilele Industriei a Festivalului de la Locarno sunt "Tatăl muta munţii", de Daniel Sandu, şi "Marita", de Cristi Iftime, produs de HiFilm Prroduction, mai scrie sursa citată.

Nadia Dresti, delegat artistic al Festivalului de la Locarno, a declarat: "Suntem foarte încântaţi să îi avem alături de noi pe regizorii câştigători ai TPS la Locarno. Ei aparţin noi generaţii a cinema-ului românesc, care a atins o înaltă recunoaştere internaţională, devenind o parte importantă şi vitală a culturii filmului contemporan. Zilele Industriei de la Locarno reprezintă platforma perfectă pentru a-şi găsi partenerii pentru primul lor film".

Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

BREAKING NEWS. Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala Europa League dintre Atalanta Bergamo și Bayer Leverkusen, care va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă