9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFestivalul Lipatti Evenings, Serile Lipatti Ediția a IV-a. 2015

Festivalul Lipatti Evenings, Serile Lipatti Ediția a IV-a. 2015

În cadrul Festivalului Lipatti Evenings-Serile Lipatti de la Conacul de la Fundățeanca astăzi are loc recitalul reputatului pianist Vlad Dimulescu. Programul cuprinde lucrări de Brahms. În deschiderea recitalului va evolua o talentată studentă a profesorului Vlad Dimulescu,  Andra Mărgineanu care va interpreta lucrări de Chopin și Liszt.

Sâmbătă 31 octombrie, în încheierea Serilor Lipatti de la Fundățeanca, va avea loc un recital de lieduri în interpretarea distinsei soprane Camelia Clavac. Publicul va putea audia lucrări de Gounod, Fauré, Delibes, Massenet, Saint-Saëns, Franck, Chausson și Duparc.

Vlad Dimulescu reprezintă un reper al pianisticii românești contemporane, valoarea sa fiind confirmata dealungul timpului prin numeroase premii naționale și internaționale și prin constanta apreciere din partea publicului meloman. Pianistul a colaborat cu dirijori importanți din țară și din străinătate, concertând pe marile scene muzicale din România și din Europa. Vlad Dimulescu transmite cu dăruire din experiența sa artistică atât ca interpret cât și ca profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.

Purtătoare a unor premii pretențioase, cum sunt Premiul Special și Premiul I de la Concursul Hariclea Darclée din Brăila sau  Premiul II la Concursul de lied Tiberiu Brediceanu din Brașov, soprana Camelia Clavac și-a câștigat cu vocea ei, ce se pliază cu mare flexibilitate atât pe repertoriul de operă, cât și pe cel de oratoriu și lied, un public cu adevărat fidel. Nu de puține ori, în țară sau în desele turnee din străinătate calitățile acestei cântarețe surprind și stârnesc un entuziasm debordant în rândul iubitorilor de muzică clasică vocală.

Programul Serilor Lipatti de la Fundățeanca s-a deschis în 10 octombrie cu recitalul unui prestigios pianist norvegian, Christian Ihle Hadland, care după două concerte de succes la Ateneul Român, desfășurate tot în cadrul Festivalului Lipatti Evenings-Serile Lipatti, a onorat cu arta sa interpretativă publicul meloman de la Conacul Lipatti. În data de 16 octombrie serile muzicale de la conac au continuat cu un minunat recital duo voce-pian Bianca și Remus Manoleanu,iar apoi pe data de 23 octombrie cu un interesant recital de pian al renumitului pianist Viniciu Moroianu.

Întregul eveniment este închinat memoriei marii personalității culturale românești, pianistul Dinu Lipatti și se încadrează prin proiectul Lipatti Evenings, care face parte din Programul PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Deschiderea serilor de la Conacul de la Fundățeanca se face prin scurte prelegeri ce întregesc atmosfera de comunicare artistică dintre interpreți și public.

Concertele încep la ora 18.00 și sunt gratuite.

Organizatorii asigură transportul gratuit al publicului la locația evenimentului, punând la dispoziție un autocar. Ora de plecare a autocarului din parcarea Consiliului Județean Argeș este 17.15. Întoarcerea de la Conacul Lipatti va fi la 20.30.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă