17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFilmul "Box", de Florin Șerban - premiul criticii, la Festivalul de la...

Filmul “Box”, de Florin Șerban – premiul criticii, la Festivalul de la Karlovy Vary

Filmul "Box", de Florin Șerban, a primit premiul criticii – FIPRESCI – la Festivalul de la Karlovy Vary, care se încheie sâmbătă.

Potrivit unui comunicat de pe site-ul oficial al evenimentului ce se desfășoară în Republica Cehă, premiul i-a fost acordat lui Florin Șerban pentru că "a regizat în mod strălucit un portret al societății românești contemporane".

"(Florin) Șerban a realizat un film în care fiecare cadru este extraordinar. A arătat, în mod precis, starea de spirit a personajelor sale (…) și a contribuit, din nou, la valoarea noului cinema românesc", se mai arată în motivația criticilor de specialitate.

Premiul Federation Internationale de la Presse Cinematographique (FIPRESCI) a fost anunțat înaintea galei de premiere de la Karlovy Vary, alături de premiul Juriului Ecumenic — ce a revenit filmului "Bob and the Trees", regizat de Diego Ongaro (SUA) — o mențiune specială, oferită Evei Neymann (Ucraina), pentru "Song of Songs"—și premiul special FEDEORA, pentru un film din secțiunea specială "East of the West". Acest ultim premiu a fost acordat peliculelor "Heavenly Nomadic", de Mirlan Abdikalikov (Kîrgîstan), respectiv "The Wednesday Child", de Lili Horvath (Ungaria, Germania).

Filmul "Box", de Florin Șerban, a avut premiera mondială în competiția celei de-a 50-a ediții a Festivalului de la Karlovy Vary.

Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, la Ziua Porților Deschise

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României de la Washington, în ziua de sâmbătă, 11 mai 2024, a anunțat Ambasada României. Vizitele au...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă