18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum arată cea mai periculoasă ședință foto din lume, în timpul...

FOTO: Cum arată cea mai periculoasă ședință foto din lume, în timpul căreia sute de alpiniști și-au riscat viața

Pe 14 iulie 2015 se vor împlini 150 de ani de la prima ascensiune a unuia dintre cei mai înalți și mai reunimiți munți din Europa, Matterhorn, reușită de alpinistul Edward Whymper. Cu această ocazie, reprezentanții unei companii elvețiene producătoare de echipamente montane au hotărât să sărbătorească evenimentul la înălțime.

Astfel, fotograful elvețian Robert Bosch a lucrat cu sute de alpiniști pentru a organiza cea mai periculoasă ședință foto din lume.

Citește și: FOTO: Cum arată cele mai periculoase trasee din lume, unde copiii își riscă viața pentru a merge la școală

”Cei care au reușit prima ascensiune erau nebuni. Aveau alte echipamente. Abia dacă aveau crampoane, foloseau pantofi cu ace și frânghii de cânepă”, a declarat unul dintre sportivii care a făcut parte din uriașa echipă de alpiniști din cadrul evenimentului, conform sportstextiles.com.

Imaginile realizate de Robert Bosch vor fi folosite, în 2015, în campania publicitară a companiei Mammut, care a organizat întregul eveniment.

Traseul parcurs de alpinistul Edward Whymper în urmă cu 149 de ani a fost luminat cu lămpi, iar fotografiile realizate de Robert Bosch sunt fascinante.

Citește și: FOTO: Cum se vede lumea din cort, la 4.700 de metri altitudine

 

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă