21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFrații Dardenne, veteranii Cannes-ului

Frații Dardenne, veteranii Cannes-ului

Un nou film care a făcut carieră europeană va avea premiera în acest weekend. Este vorba de pelicula „Două zile, o noapte“, în regia fraţilor Dardenne, cu Marillon Cotillard, câştigătoarea Oscarului în 2008, film care a făcut parte anul acesta din Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes.

Pelicula fraţilor Dardenne spune povestea Sandrei, o tânără mamă din Belgia zilelor noastre care are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegii de serviciu să renunţe la un bonus consistent de 1.000 de euro din partea patronului, în schimbul desfiinţării locului ei de muncă.

Jean-Pierre şi Luc Dardenne sunt veterani la Cannes. Ei au deja acasă două premii Palme d’Or, unul pentru filmul ”Rosetta” și cel de-al doilea pentru filmul ”L’Enfant”. Jean-Pierre şi Luc Dardenne sunt consideraţi echivalentul francez al cuplului de regizori americani Joel şi Ethan Coen. Anul acesta, cei doi au participat în competiţia de la Cannes cu cel mai recent film al lor, ”Deux jours, une nuit”.

”De ani de zile ne tot gândim să facem un film despre cineva care e tras pe linie moartă din cauza colegilor – susţinuţi din spate cu bonusuri consistente de conducerea firmei – pe motiv că ar fi devenit inutil la locul de muncă”, a declarat Luc Dardenne. La rândul lui, Jean-Pierre Dardenne a adăugat: “Ceea ce ni s-a părut nouă important era să prezentăm pe cineva exclus pe motiv că ar fi slab sau ineficient. Filmul arată cum acest personaj găseşte totuşi puterea şi curajul necesare pentru a duce o luptă”.

Marillon Cotillard a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal pentru excelenta interpretare din filmul ”La Vie en Rose”, unde a jucat-o pe celebra cântăreață franceză Edith Piaf și l-a avut ca partener pe Gérard Depardieu. Pe Marillon Cotillard aţi mai văzut-o recent în ”Legături de sânge”, ”Midnight in Paris”, ”Inception” și altele. De asemenea, o veţi putea vedea în curând într-un alt film din competiţia Cannes 2014: ”The Immigrant”, în regia lui James Gray, cu Joaquin Phoenix şi Jeremy Renner.

Marillon Cotillard i-a cunoscut pe Fraţii Dardenne în Belgia, în timp ce filma la ”Rust and Bone”. “De fapt, a fost o întâlnire foarte scurtă: în faţa ascensorului, în timp ce toţi aşteptam să vină liftul”, a mărturisit actrița. ”Probabil că am părut foarte emoţionată, deoarece îi admiram foarte mult. La câteva luni după ce «Rust and Bone» a avut premiera, agentul meu m-a sunat şi mi-a spus că Luc şi Jean-Pierre vor
să-mi propună un rol. Mi-a venit greu să cred. Nu mi-am imaginat vreodată că voi lucra cu ei”, mai spune Marillon Cotillard.

Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă