5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGala Bolshoi Opera Stars pe 17 mai la Ateneul Român

Gala Bolshoi Opera Stars pe 17 mai la Ateneul Român

Cu ocazia deschiderii Centrului Cultural Rus, Bolshoi Opera Stars va invita la un spectacol plin de rafinament pe 17 mai, la Ateneul Roman.

Protagonisti :

Dirijor  –  Pavel Sorokin

Pianist  –  Eduard Kunz

Soprana  –  Elena Zelenskaya

Mezzosoprana  –  Margarita Mamsirova

Tenor  –  Roman Muravitsky

In data de 17 mai, Prahova Classic Nights si Centrul Cultural Rus organizeaza un spectacol unic la Ateneul Roman. Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucuresti pentru un concert in exclusivitate, ce se va desfasura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicatie BBC Music Magazine in „Topul Celor Mai Buni 10 Pianisi de Maine,” laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier si ambasador Yamaha.                                   

Protagonistii acestor concerte de talie mondiala sunt artisti de origine rusa, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar si o experienta pe masura.

Soprana Elena Zelenskaya este o stralucita cantareata de opera, cu o voce de soprano dramatic. A cantat pe scene celebre cum ar fi: Metropolitan Opera, Deutsche Oper din Berlin, Teatroliceo din Barcelona, Vienna Kammeroper, La Fenice si numeroase altele. Din repertoriul sau, amintim Tosca (din opera Puccini), Liza (“Dama de pica” de Ceaikovski), Amelia (“Bal Mascat”), Aida, Lady Macbeth (“Macbeth”, de Verdi), Abigaille (“Nabucco”). Printre dirijorii cu care a lucrat se numara Stefan Solyom, Tadaaki Otaka si multi altii.

Margarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare, este mezzosoprana a Teatrului Municipal de Stat Bolshoi. Din repertoriul sau, amintim urmatoarele roluri: Olga (“Evgheni Oneghin”) si Polina  (“Dama de pica”) de Ceaikovski, Carmen (din opera omonima de Bizet), Angelina (“Cenusareasa”), Isabella (“Italianca in Alger”). A cantat pe scene de renume ale lumii : Teatrul Scala, (Milano), Marele Teatru National (Beijing), Royal Opera Covert Garden ( Londra), teatro Real ( Madrid), Grand Opera ( Paris ), Opera de Bastille ( Paris) și numeroase altele. De asemenea, a colaborat cu dirijori celebri ca Garri  Bartini, Alberto Zedda, Valery Gergiev, Alexander Vedernikov, Vasili Sinaisky, Alan Buribayev, dar și cu regizori celebri ca Dm.Cherhiakov, Carlos Padrisa sau Francesca Zambella.

Roman Muravitsky este un tenor lirico-dramatic admirat de  pentru roluri precum: Galitan (“Hovanscina, de Mussorgski), Serghei (“Lady Macbeth), Calaf (“Turandot”), Herman (“Dama de pica”), Rodolfo (“Boema”), alaturi de dirijori faimosi: Gintaras Rinkevicius, Alexander Vedernikov, Alexander Rudin si multi altii. Printre scnele lumii pe care a cantat se numara: Estonia National Opera, Saint-Petersburg Philharmonia si multe altele.

De pe scena teatrului Bolshoi, ce functioneaza ca stabiliment cultural inca din 1856 fiind si unul din principalele puncte de atractie ale Mosovei, reprezentatia de gala ajunge pentru o seara pe o alta scena incarcata de istorie: scena din sala mare a Ateneului Roman, ce a gazduit primul spectacol in 1888 si este, la randul sau, un simbol al capitalei Romaniei.

Pentru spectacolul care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Roman se pun in vanzare urmatoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 350 lei

Categoria 2 – 250 lei 

Categoria 3 – 150 lei

Biletele se gasesc in oficiile Postei Roman, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul National, Opera Romana, Sala Palatului, Agentiile Tui Travel din toata tara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă