16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialHoria-Roman Patapievici continuă să promoveze cultura naţională

Horia-Roman Patapievici continuă să promoveze cultura naţională

Grupul Artmark este o platformă privată de promovare culturală, formată din şapte entități, dintre care cele mai cunoscute sunt casa de licitații Artmark, Centrul Cultural ArtSociety, Institutul Artmark de Management al Artei, casa de licitații online Lavacow, destinată marketării artei contemporane românești și est-europene, și Artmark Historical Estate, specializată în recuperarea și promovarea monumentelor istorice.

Principalul mandat al noului președinte al grupului Artmark este coordonarea internaționalizării operațiunilor grupului, incluzând promovarea în spațiul european nu doar a artei contemporane românești, dar și a valorilor patrimoniului cultural național, precum și continuarea demersurilor de profesionalizare și accesibilizare a pieței românești de artă, lucruri pe care Horia-Roman Patapievici le-a realizat cu brio în funcţia de preşedinte al ICR, de unde a fost debarcat fără un motiv real (altul decât că era, cităm, “omul lui Băsescu”) de către pe atunci proaspăt instalatul Guvern Ponta.

După aproape şase ani de muncă în dezvoltarea pieței românești de artă și în consolidarea grupului Artmark (considerată una dintre cele mai semnificative case de artă din Europa), Manuela Plăpcianu se retrage din funcția de CEO și președinte Artmark, pentru a se dedica antreprenoriatului social în domeniul educației, dar va rămâne alături de echipa Artmark ca acționar și membru al Consiliului Executiv Artmark. 

Funcția de CEO al Artmark va fi preluată de Alexandru Bâldea, acționarul majoritar al grupului Artmark. Consiliul de Excelență al grupului Artmark, ce supraveghează și girează politicile întregii platforme culturale Artmark, cuprinde personalități culturale sau publice românești, ce și-au asumat misiunea de a se implica în creșterea vizibilității culturii românești și a impactului acesteia în modelarea societății românești, printre care fostul președinte al României (în perioada 1996-2000) Emil Constantinescu, prințesa Marina Sturdza, artistul Ioan Sbârciu, președinte al Senatului Universității de Artă Cluj, Catrinel Pleșu, ex-director al Centrului Național al Cărții, Angela Baillou, directorul regional Christie’s pentru Europa Centrală și de Est şi alţii.  

Cele mai citite

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă