15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCasa de licitații Goldart lansează un produs de investiții dedicat artei moderne...

Casa de licitații Goldart lansează un produs de investiții dedicat artei moderne si contemporane

Un nou serviciu este oferit clienților de către Goldart: vânzările private cu randament garantat. Compania vine în întâmpinarea celor care privesc arta nu doar ca pe o pasiune ci și ca pe o investiție, oferind un randament garantat de 15% pentru o selecție de opere artistice. 

Începând din luna decembrie a acestui an, casa de licitații Goldart își extinde serviciile și curpinde un nou produs de investiții – vânzările private cu randament garantat de 15%, la 3 ani. Goldart va lansa bimestrial un catalog de peste 50 de lucrări artistice – picturi si opere grafice cu valori cuprinse între 250 de euro și 5.000 de euro – reprezentând oferta de vânzări private. Peste jumătate dintre lucrările promovate vor aparține unor artiști contemporani. 

Prin vânzarea privată de obiecte de artă cu randament garantat la 3 ani, Goldart materializează sintagma “arta ca investitie” care în prezent circulă în spațiul public mai mult la nivel conceptual și declarativ. Garantând un randament obiectului de artă, acesta își completează dimensiunea artistică și emoțională cu una profund pragmatică, el devenind nu doar un bun de colecție ci și o variantă de plasament financiar pe termen mediu alături de produse tradiționale precum: depozitele bancare, titlurile de stat, acțiuni sau unități ale fondurilor de investiții.” a declarat Cristian Anghel, Director Executiv Goldart

Pentru a sprijini produsul de investiții nou lansat și pentru a deschide apetitul pentru domeniul artistic al clienților tineri – profesioniști și antreprenori cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani – Goldart va susține pe parcursul anului 2017, o serie de seminarii exclusive dedicate investițiilor în artă. 

Fondată în 1997 ca galerie de artă, sub coordonarea familiei Luminița și Alexandru Ghilduș, Goldart este unul dintre principalii jucători de pe piața de artă autohtonă. În 2008, Goldart devine casă de licitații numele sau fiind asociat cu cea mai mare tranzacție de artă încheiată până în prezent în România – vânzarea tabloului “Doua Fete” semnat de Ștefan Luchian, pentru suma de 300.000 de euro, în cadrul unei licitații organizate în aprilie 2013. În cei 8 ani de activitate, Goldart a organizat peste 180 de licitații în care a promovat peste 570 de autori contemporani. Două dintre licitații au fost organizare în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici, fiecare cuprinzând 150-200 de opere artistice, în timp ce patru dintre licitații au fost realizate în scop caritabil.

Anul 2016 aduce schimbări în acționariatul și managementul Goldart. Cristian Anghel, colecţionar şi dealer de artă, cu o experienţă de 15 ani în piaţa de capital, asigurări şi reasigurări şi de 3 ani în management cultural, s-a alăturat echipei Goldart în octombrie 2015, asumându-şi managementul companiei la începutul anului 2016.

Goldart iși reafirma angajamentul de a sprijini artiștii contemporani autohtoni prin lansarea programului Contempl’Art, in noiembrie 2015. Acesta reprezintă o serie de expoziții lunare organizate în spațiul galeriei Goldart de pe Intrarea I.L. Caragiale, nr. 1 cuprinzând, pe parcursul unui an, lucrările a cel puțin 150 de artiști. O selecție a lucrărilor expuse intră în fiecare luna în licitație, confirmând astfel valoarea acestora. Casa de licitații Goldart își propune astfel ca sintagma “arta ca investiție” să nu mai fie alăturată doar valorilor certe, confirmate, din arta modernă și post-modernă romanească, ci să includă și artiști contemporani în afirmare.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă