11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMari fotografi, reuniţi la Baia Mare

Mari fotografi, reuniţi la Baia Mare

Doisprezece fotografi din România și doi invitați din străinătate deschid prima ediție a Salonului European de Fotografie Baia Mare.

Vernisajul va avea loc în prezența artiștilor, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 17.00, la Cinema Minerul. Unic ca amploare pentru regiunea de Nord a României, evenimentul, organizat la inițiativa Fundației „Baia Mare 2021”, va regrupa paisprezece expoziții personale. Evenimentul îi aduce, astfel, împreună pe Petruț Călinescu, Cristian Crisbășan, Dan Ioan Dinescu, Vasile Dorolți, Silviu Gheție, Mihai Grigorescu, Tony Melvin, Ioana Moldovan, Olah Laszlo Tibor, Alexandru Paul, George Popescu, Hajdu Tamas, Oleg Tishkovets și Remus Țiplea.

Diversitatea abordărilor va oferi vizitatorilor un tur de forță prin fotografia românească a ultimilor ani, în cele mai interesante abordări ale sale: de la nudurile lui Cristian Crisbășan la peisajele mistice ale lui Mihai Grigorescu, de la reportajele de război sau de călătorie semnate de Ioana Moldovan, George Popescu sau Petruț Călinescu la metaforele vizuale surprinse de Hajdu Tamas, Vasile Dorolți sau Alexandru Paul. Fotografia, în toată puterea sa artistică, se poate dovedi frustră și provocatoare la Silviu Gheție și Oleg Tishkovets sau, la fel de bine, nostalgică și revelatoare la Tony Melvin, Dan Ioan Dinescu sau Remus Țiplea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă