12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMasterclass cu marea violonistă Mihaela Martin

Masterclass cu marea violonistă Mihaela Martin

Asociația Art à la carte organizează în cadrul Serilor Lipatti în zilele de 18, 19 şi 20 martie la Sala mică a Ateneului Român, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, un masterclass de vioară susținut de Mihaela Martin. Evenimentul se adresează studenţilor şi elevilor talentaţi din anii terminali de liceu de la instituțiile de profil din țară, care pot beneficia astfel de o experienţă profesională valoroasă.

Participanții activi pot beneficia de un număr de cel mult 2 lecții. În calitate de cursanți pasivi, profesorii de specialitate, studenții și elevii de liceu, dar și membrii Filarmonicii George Enescu beneficiază de gratuitate. Atât pentru cursanții activi, cât și pentru cei pasivi, înscrierea este obligatorie și se poate face prin descărcarea și completarea formularului de înscriere de pe site-ul lipatti-evenings.ro și trimiterea lui până în data de 7 martie 2016 la adresa de e-mail lipattievenings@gmail.com. Detalii suplimentare pot fi obținute prin telefon sau e-mail de la Asociația Art à la carte.

Violonista Mihaela Martin este o artistă de talie mondială al cărei talent a fost apreciat încă din tinereţe prin decernarea unor premii la cele mai importante competiţii internaţionale de vioară începând cu Premiul I la Concursul de la Glasgow, avându-l ca președinte al juriului pe Yehudi Menuhin, premiu obținut la numai 16 ani în 1975, Premiul II la Concursul Ceaikovski de la Moscova, la numai 19 ani în 1978, urmat de Premiul II la Concursul internațional de la Montreal în 1979, Premiul I la Concursul Tibor Varga din Sion, Elveția şi la Concursul Regina Elisabeta (Bruxelles 1980), Premiul I la prima ediţie a Concursului internaţonal de vioară de la Indianapolis (SUA 1982). Mihaela Martin a uimit presa şi publicul din New York prin debutul de la Carnegie Hall și prin recitalul de la Library of Congress.

A urmat o prestigioasă carieră internaţională cu concerte alături de mari orchestre ale lumii, precum BBC Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestre Symphonique de Montréal, Mozarteum Salzburg, Gewandhausorchester Leipzig, Orchestra de cameră din Praga,  precum şi cu Filarmonica George Enescu din Bucureşti.

A concertat sub  bagheta unor mari dirijori, precum Kurt Masur, Charles Dutoit sau Nikolaus Harnoncourt și a colaborat cu mari muzicieni, printre care se numără Martha Argerich, Yuri Bashmet, Elisabeth Leonskaia sau Leon Fleisher.

Mihaela Martin este unul dintre fondatorii prestigiosului Cvartet Michelangelo, alături de care a întreprins numeroase turnee şi a participat la festivaluri de muzică de cameră.

Violonista face parte în mod constant din juriile unor concursuri internaționale de vioară, cum sunt Concursul Ceaikovski, Concursul Regina Elisabeta, Concursul George Enescu și este profesor la Universitatea de Muzică din Köln și la Haute école de musique din Geneva. O activitate constantă a violonistei sunt masterclassurile pe care le susține în întreaga lume.

Mihaela Martin cântă pe un instrument de mare valoare, o vioară J. G. Guadagnini din 1748.

Festivalul Serile Lipatti continuă secțiunea sa internațională sub denumirea Lipatti Evenings, proiect ce face parte din programul ,,Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Sponsor principal: BCR Erste Private Banking; Parteneri: Filarmonica George Enescu, Institutul Cultural Român

Partener media principal: România Liberă

Parteneri media: Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista Căminul, Allgemeine Deutsche Zeitung, www.calendarevenimente.ro, www.orasulm.eu, www.bucuresteni.ro, festivaluri-romanesti.ro

Contact: Asociația Art à la carte

Tel.: 021.222.3931

E-mail: lipattievenings@gmail.com

Site: www.lipatti-evenings.ro

www.facebook.com/serilelipatti

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă