12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialO bandă de hoți a restituit o pictură de Salvador Dali, FURATĂ...

O bandă de hoți a restituit o pictură de Salvador Dali, FURATĂ acum șapte ani

Două pânze furate în 1 mai 2009 dintr-un muzeu din nordul Olandei au fost în cele din urmă găsite, a anunţat miercuri Arthur Brand, detectiv specializat în obiecte de artă, menţionat de 20minutes.ch citat de Agerpres.

Una este opera pictorului realist catalan Salvador Dali intitulată “Adolescenţă”, pictată în 1941, iar cealaltă, “Muziciana” a artistei poloneze Tamara de Lempicka, realizată în 1929, a scris Arthur Brand pe contul său Twitter, fotografiindu-se cu tablourile.

Cele două pânze au fost furate în plină zi din Muzeul Scheringa de Artă realistă din Spanbroek. Câţiva oameni mascaţi au pătruns în muzeu, ameninţând personalul şi vizitatorii cu o armă. Au luat cele două tablouri de pe perete şi au fugit cu o maşină. Totul s-a petrecut în câteva minute, a spus atunci poliţia. 

Picturile au ajuns la o bandă infracţională, care le-a primit ca monedă de schimb. Ea însăşi a luat legătura recent cu detectivul printr-un intermediar, a explicat Arthur Brand în cotidianul olandez “De Telegraaf”. 

“Organizaţia nu voia să se facă vinovată de distrugerea sau de revânzarea unor opere de artă”, a subliniat detectivul, precizând că tablouri furate sunt adesea utilizate drept garanţie în tranzacţiile între bande. Detectivul a predat oficial cele două tablouri unui anchetator de la Scotland Yard, care este în contact cu proprietarul legitim. Identitatea acestuia, care împrumutase picturile muzeului, este necunoscută, a adăugat Arthur Brand.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă