15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPicturi și documente ale lui Alexandru Ciucurencu, scoase la licitație

Picturi și documente ale lui Alexandru Ciucurencu, scoase la licitație

Luna mai aduce pe scena artistică românească expoziția Licitației „Alexandru Ciucurencu și discipolii“, ce va putea fi vizitată până miercuri, 27 mai, la Artmark.

Pentru prima oară traseul artistic al unui astfel de creator nu va fi văzut doar din perspectiva operelor realizate pe tot parcursul carierei sau din cea a influențelor aduse discipolilor săi, ci și din cea a unor documente de arhivă.

Acestea îl înfățișează pe Ciucu­rencu în ipostaza de absolvent al Școlii de Arte Frumoase din București în 1928 sau de sublocotenent al Marelui Stat Major, Secția Propaganda în 1943 (lot 4 documente, preț de pornire: 80 euro), student al Academiei Julien în 1931 (carte de identitate, eliberată de Prefectura Parisului, preț de pornire: 50 euro) sau profesor și rector al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București (lot 2 documente, preț de pornire: 50 euro).

Operele-vedetă ale licitației, semnate de Alexandru Ciucu­rencu, sunt „Natură statică cu vioară” (estimare: 20.000-25.000 euro), „Trandafiri, cărți și scrumieră” (estimare: 10.000 – 16.000 euro), „Natură statică cu sticlă de șampanie și ștergar roşu” (estimare: 8.000-14.000 euro), „Flori și tuburi de culoare” (estimare: 7.000-10.000 euro). Printre discipolii prezenți se află Constantin Piliuță, Vasile Grigore, Paula Ribariu, Iacob Carolina sau Rodica Lazăr.

Licitația „Alexandru Ciucu­ren­cu și discipolii” va avea loc joi, 28 mai, ora 19.30, la Athénée Palace Hilton, împreună cu Licitația de Sculptură și Mobilier de Grădină, Licitația de Grafică și Hărți, inclusiv o excepțională colecție de gravuri Theodor Aman, Licitația „2 Maeștri ai Valorilor Românești: Ludovic Bassarab şi Honoriu Creţulescu”.

» Cartea de identitate a studentului Alexandru Ciucurencu, eliberată de Prefectura Parisului; preț de pornire: 50 euro.

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă