23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPremieră la Teatrul Național: ”Butoiul cu pulbere”

Premieră la Teatrul Național: ”Butoiul cu pulbere”

 

Sâmbătă 20 septembrie şi duminică 21 septembrie 2014, ora 20.00, la Sala Pictura, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti anunţă premiera oficială a spectacolului „Butoiul cu pulbere” de Dejan Dukovski, unul din cei mai jucaţi dramaturgi contemporani, în regia lui Felix Alexa.

O comedie neagră, un spectacol modern, în care scenele se succed alert, iar vieţile personajelor ne surprind prin dezvăluiri şocante şi răsturnări ameţitoare de situaţie. Tensiunea şi agresivitatea plutesc în aer. Nimic nu pare să justifice violenţa absurdă a personajelor, cinismul, nebunia lor. Şi poate că, totuşi, aceasta este singura armă de supravieţuire într-o lume care nu are nevoie decât de o scânteie pentru a exploda.

„Butoiul cu pulbere” este piesa care l-a făcut cunoscut dincolo de graniţele ţării natale pe macedoneanului Dejan Dukovski, bucurându-se de o carieră internaţională la festivaluri de prestigiu, precum Bienala de la Bonn, BITEF-Iugoslavia şi Festivalul de toamnă de la Roma, de montări în numeroase ţări ale lumii, precum şi de o ecranizare premiată, semnată chiar de autor. Inclusiv în România piesa a avut deja trei montări.

Cu stagii de rezidenţă la Hamburg şi  Paris, Dukovski a cucerit rapid publicul european şi pe cel mondial cu opera sa, intens preocupată de problematica războiului din Balcani şi de consecinţele acestuia în sfera relaţiilor umane. Tradusă în peste zece limbi, montată pe scenele din lumea întreagă, dramaturgia lui Dejan Dukovski este considerată o chintesenţă a spiritului balcanic.

Distribuţia spectacolului reuneşte o pleiadă de nume consacrate: Răzvan Vasilescu, Marius Manole, Mihai Călin, Marius Bodochi, Andrei Finţi, Istvan Teglas, Marcelo S. Cobzariu, Crina Semciuc, Florentina Ţilea, Victoria Dicu, Alexandra Poiană. Scenografia poartă semnătura, deja cunoscută, a tinerei Andrada Chiriac.
 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă