22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPremieră națională la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Premieră națională la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Pelicula „Doar o răsuflare“, producție HBO Europe și Manifest Film, va avea premiera națională în cadrul Zilei HBO. Filmul va putea fi văzut la HBO România și pe HBO GO în toamna acestui an.

„Doar o răsuflare“ explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Reprezentând atât o călătorie de inițiere, cât și o parabolă teologică, filmul devine martorul a șapte ani din viața familei Sicrea care locuiește într-un sat din România, surprinzând în imagini picturale încercările prin care trec Dobrin, Lia, soția lui și cei trei copii.

Dobrin așteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe Denisa, fiica lui cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge. Pe măsură ce copiii devin adulți sub ochii noștri, vedem cum relația sa apropiată cu Dumnezeu afectează relațiile din familie.

Documentarul „Doar o răsuflare / A Mere Breath“ este regizat și produs de Monica Lăzurean-Gorgan. 

Producția HBO și Manifest Film a avut premiera mondială în aprilie 2016, în Elveția, la festivalul Visions du Réel.

Producător executiv din partea HBO Europe este Hanka Kastelicova; producătorii documentarului din partea HBO România sunt Alina David și Andra Radu, iar Alexander Nanau este consultant .

„Doar o răsuflare“ prezintă absurditatea și frumusețea, fragilitatea și puterea ființei umane, prinsă între iubire și credință, pământ și rai. Reflectând povestea lui Iov, această fabulă existențială despre dragoste, credință și lupta dintre ele prezintă schimbările complexe ce se petrec în dinamica emoțională a familiei, totul pe fondul transformării ecologice, sociale și economice.

Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă