20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialScrisorile lui Audrey Hepburn

Scrisorile lui Audrey Hepburn

O colecţie inedită de scrisori ale actriţei Audrey Hepburn, în care scrie despre dragoste, rup-turi sentimentale, muncă şi familie, va fi scoasă la licitaţie de casa Bonhams din Londra, pe 29 iunie, relatează EFE.

Casa de licitaţii speră să obţină între 3.000 şi 4.000 de lire (4.275 şi 5.700 de dolari) pentru această corespondenţă scrisă de legendara actriţă între 1951 şi 1960. Scrisorile relevă modul cum Hepburn a ajuns dintr-o balerină necunoscută una dintre actriţele cele mai reputate ale epocii.

În scrisori, protagonista filmului „Breakfast at Tyffany’s“ vorbeşte cu emoţie despre primele ei proiecte cinematografice, relatează cât de tristă a fost după despărţirea de James Hanson, arată cum a plănuit nunta în secret cu primul ei soţ, Mel Ferrer, sau explică bucuria imensă de a deveni mamă.

„Poţi să crezi“? – scria Audrey în 1951, când avea doar 22 de ani – „sunt la Montecarlo şi lucrez într-un film francez. Este cel mai extraordinar lucru care mi s-a întâmplat în viaţă“. Scrisoarea este scrisă pe platoul de filmare la „Monte Carlo Baby“, unul din primele ei filme, cu doi ani înainte de celebrul „Roman Holiday“ („Vacanţă la Roma“), din 1953, care avea să o propulseze la celebritate.

Un an mai târziu, cu „inima îndurerată“, Hepburn rupea logodna cu James Hanson, după ce şi-a văzut în presă iubitul îmbrăţişat cu alte actriţe şi femei din înalta societate, într-un club din Londra, în timp ce ea filma la Roma.

În 1954, câştigătoarea a două premii Oscar, şi-a găsit din nou dragostea alături de actorul Mel Ferrer şi povesteşte cum după divorţul acestuia au plănuit nunta în secret. „Vrem să ţinem totul în secret, să nu afle presa“, mărturiseşte Audrey într-o scrisoare.

O altă scrisoare din colecţie este adresată mentorului şi prietenului său, Felix Aylmer, căruia îi exprimă bucuria imensă după naşterea fiului ei, Sean Ferrer. „Sean este un vis devenit realitate“, spune Audrey care înainte de primul ei copil suferise mai multe avorturi. Din colecţia scoasă la licitaţie mai fac parte fotografii inedite şi afişe a numeroase filme ale actriţei.

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă