16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSerial american cu scenograf român

Serial american cu scenograf român

Paramount Channel România a început de curând să difuzeze în premieră unul dintre cele mai de succes seriale americane, „Vele negre“ („Black Sails“), care a fost distins cu două premii Emmy. Costumele au fost realizate de scenografa Marina Drăghici.

Acțiunea din ”Vele negre” se petrece înaintea întâmplărilor povestite în romanul “Insula comorilor” de Robert Louis Stevenson. Abordarea pe care o au cei doi creatori ai serialului (Jonathan E. Steinberg și Robert Levine) în ceea ce privește pirații este una inedită în peisajul cinematografic, dar cu  mult mai apropiată de rea­litate decât poveștile romanțioase cu pirați cu care ne-a obișnuit Hollywoodul.

1715. Epoca piraților din Caraibe a atins apogeul. Fosta colonie britanică New Providence este acum un teritoriu fără legi, controlat de câteva zeci dintre cei mai temuți căpitani ai piraților. 

Cel mai înfricoșător dintre aceștia este căpitanul Flint. O dată cu reîntoarcerea Marinei Regatului Unit în zonă și amenințarea cu dispariția a piraților, iese la iveală o nouă față, mult mai umană, a Căpitanului Flint. În lupta pentru supraviețuire, violența și curajul sunt cele două arme ale piraților din New Providence.

„Este o abordare complet diferită a poveștilor cu pirați”, spune Stein­berg, iar actrița Hannah New, care o interpretează pe independenta și puternica Eleanor Guthrie, fiica unui contrabandist din New Providence, adaugă: “Este o lume în care tabuurile, inclusiv cele legate de sexualitate, au fost rupte”. 

”Vele negre” a fost filmat în Cape Town, în Africa de Sud, și este, printre altele, un serial apreciat pentru scenografia sa și acuratețea decorurilor, în concordanță cu epoca evocată. La construirea butaforiei unei singure nave au lucrat 300 de muncitori.  

Un bonus pentru telespectatorii români îl constituie faptul că scenografa Marina Drăghici, compatrioata noastră, este cea care a realizat costumele pentru cele opt episoade ale primului sezon din acest serial.

Marina Drăghici este una dintre cele mai cunoscute şi premiate scenografe din Statele Unite. 

Printre colaborările ei cele mai de succes se numără şi cea cu regizorul Andrei Șerban, cu care a realizat „Richard al III-lea”, la Teatrul La MaMa din New York. 

De altfel, scenografa a mai colaborat cu Andrei Șerban și la Opera Garnier din Paris, unde a conceput costumele pentru „Italianca în Alger” şi „Indiile galante” (acesta din urmă fiind montat de marele regizor român și la Opera Națională din Iași). În 2009, Marina Drăghici a obţinut Premiul Lortel, pentru scenografia musicalului „Fela” de pe Broadway.
Serialul este difuzat săptămânal, sâmbăta, de la ora 23.00.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă