15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSUA: Noul episod din Star Wars, al treilea weekend pe primul loc...

SUA: Noul episod din Star Wars, al treilea weekend pe primul loc în box-office

Cel mai recent film din seria ”Războiul Stelelor/Star Wars”, Trezirea Forței, s-a menţinut pentru al treilea weekend consecutiv pe primul loc în box office-ul din SUA, cu încasări de 88,3 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit boxofficemojo.com, citat de Mediafax.

Cu aceeaşi ocazie, noul opus din saga "Războiul stelelor" a doborât un record deţinut de filmul "Avatar", precizează compania Exhibitor Relations, citată de AFP.com. Astfel, în cel de-al treilea weekend de proiecţii în cinematografele din America de Nord, filmul "Star Wars: Trezirea Forţei" a generat încasări de 88,3 milioane de dolari, mai mari decât cele obţinute de "Avatar" – 68,5 milioane de dolari în al treilea weekend în cinematografe – în anul 2009. De asemenea, "Star Wars: Trezirea Forţei" a depăşit pragul încasărilor de 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial, au precizat producătorii de la studiourile Disney.

"Star Wars: Trezirea Forţei" a stabilit, de la lansarea sa în cinematografe, pe 18 decembrie, mai multe recorduri mondiale. Astfel, după ce a vândut bilete pentru suma record de 528,9 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii, depăşind astfel performanţa filmului "Jurassic World" şi devenind filmul cu cel mai bun debut din istorie, cel mai recent episod din saga "Războiul stelelor" a mai depăşit o dată franciza cu dinozauri, devenind pelicula care a atins cel mai repede pragul de încasări de 1 miliard de dolari la nivel mondial, în numai 12 zile de la lansare.

Pelicula "Star Wars: Trezirea Forţei" este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de cea din episodul al şaselea al seriei, "Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983. Luke Skywalker, ultimul maestru Jedi, a dispărut, însă el trebuie neapărat să fie găsit pentru a salva galaxia de acţiunile maleficului Prim Ordin, organizaţia ce a înlocuit Imperiul Galactic. Prinţesa Leia, devenită general, îl trimite pe pilotul de vânătoare Poe Dameron într-o misiune specială, cu obiectivul de a-l găsi pe Luke Skywalker. El se va întâlni în această misiune cu tinerii Finn şi Rey. Din distribuţia celui de-al şaptelea episod al francizei fac parte, între alţii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.

Pe poziţia a doua în box office-ul nord-american s-a menţinut comedia "Tata în război cu… tata/ Daddy's Home", cu Mark Wahlberg şi Will Ferrell, care a avut încasări de 29 de milioane de dolari de vineri până duminică. Aceasta este povestea strădaniilor disperate ale lui Brad (Ferrell) de a intra în graţiile celor doi copii vitregi ai săi. Brad este un tip cu prea mult bun simţ, aşa că şansele de a se apropia de aceştia scad dramatic odată cu apariţia bruscă a tatălui lor natural, rebelul Dusty (Wahlberg), posesor de motocicletă şi de haine de rocker. De acum, între cei doi începe un adevărat război pentru afecţiunea celor doi copii, potrivit cinemagia.ro.

Filmul western "Cei opt odioşi/ The Hateful Eight", noul lungmetraj regizat de cineastul american Quentin Tarantino, a urcat şapte poziţii şi a ajuns pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 16,2 milioane de dolari de vineri până duminică. La şase/opt ani de la Războiul Civil American, o trăsură goneşte prin peisajul îngheţat al Wyoming-ului. Pasagerii, vânătorul de recompense John Ruth (Kurt Russell) şi captura sa, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), se îndreaptă spre Red Rock, unde John Ruth, cunoscut drept "Călăul" prin părţile acestea, o va preda justiţiei pe Domergue, potrivit cinemagia.ro. Din distribuţia filmului fac parte alţi trei actori celebri şi colaboratori ai regizorului american – Tim Roth, Samuel L. Jackson şi Michael Madsen.

Comedia "Surori bune şi nebune/ Sisters" s-a menţinut pe poziţia a patra, cu încasări de 12,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Tina Fey şi Amy Poehler se reunesc pentru comedia "Surori bune şi nebune", noul film al lui Jason Moore, regizorul comediei "Pitch Perfect", despre două surori nu foarte apropiate care sunt chemate de urgenţă la casa părintească pentru a-şi goli dormitoarele copilăriei, deoarece părinţii lor s-au decis că este timpul să vândă casa, precizează site-ul cinemagia.ro.

Animaţia "Alvin and the Chipmunks The Road Chip" s-a menţinut pe a cincea poziţie, după ce a obţinut încasări de 11,8 milioane de dolari. Potrivit cinemagia.ro, printr-o serie de neînţelegeri, Alvin, Simon şi Theodore ajung să creadă că Dave o va cere în căsătorie pe noua sa iubită în New York – şi va scăpa de ei. Au trei zile la dispoziţie să ajungă la el şi să oprească cererea în căsătorie.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă