5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialTeatrul de Comedie caută actrițe pentru un rol într-un nou spectacol în...

Teatrul de Comedie caută actrițe pentru un rol într-un nou spectacol în regia lui Horațiu Mălăele

Teatrul de Comedie caută actrițe cu vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani (înălțime min. 1.68 m), pentru un rol într-un nou spectacol în regia lui Horațiu Mălăele.
Așteptăm CV-urile și minimum 4 fotografii la adresa de mail teatrul@comedie.ro până luni 24 octombrie ora 12.00. Selecția finală și ziua de casting vor fi anunțate ulterior.

Horațiu  Mălăele este invitat în calitate de regizor pentru o nouă producție pe scena Sălii Radu Beligan.  Aceasta este a 8-a montare a celebrului regizor la Teatrul de Comedie.

Spectacolul pe care urmează sa-l monteze Horațiu Mălăele este după un text de comedie românească și urmează să aibă premiera la începutul anului viitor.

Teatrul de Comedie a fost înfiinţat în toamna lui 1960 de către maestrul Radu Beligan.

La 5 ianuarie 1961 era prezentat publicului primul spectacol – Celebrul 702 de Alexandru Mirodan, regia Moni Ghelerter.

Cu un repertoriu dedicat genului comic în marea sa diversitate, de la Shakespeare, Cehov sau Gogol la comedia bulevardieră, teatrul absurdului sau comedia neagra, Teatrul de Comedie este unic în România.

În anii ‘60 Teatrul de Comedie a parcurs o perioadă de sincronizare artistică cu mişcarea teatrală mondială, fapt dovedit de Premiul Teatrului Naţiunilor pentru “cea mai bună participare naţională” obţinut la Paris în 1963 cu spectacolele Rinocerii de Eugène Ionesco, regia Lucian Giurchescu şi Umbra de Evghenii Şvarţ şi Troilus şi Cresida de William Shakespeare, ambele în regia lui David Esrig, ultimul dintre ele obţinând de asemenea şi premiul pentru cel mai bun spectacol.

Turneele din anii 1991-1992 în mai multe oraşe din Marea Britanie, Columbia, Venezuela şi Canada cu spectacolul Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare în regia lui Alexandru Darie au readus Teatrul de Comedie pe cele mai importante scene internaţionale.

În august 2007 spectacolul Revizorul de Gogol, regizat de Horaţiu Mălăele a fost prezentat în cadrul Festivalului Internaţional Fringe Edinburgh, prestaţia trupei fiind recompensata cu cronci extrem de elogioase (4 stele din 5) in cotidienele britanice The Times, The Independent, The Sunday Herald.

Calitatea artistică a companiei noastre, valoarea regizorilor invitaţi să monteze, calitatea spectacolelor lansate în cele mai recente stagiuni, iată câteva dintre atuurile actuale ale Teatrul de Comedie.

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...
Ultima oră
Pe aceeași temă