23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTeatrul de Operă şi Balet "Oleg Danovski" pleacă în turneu în țară

Teatrul de Operă şi Balet “Oleg Danovski” pleacă în turneu în țară

Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" Constanţa şi Asociaţia Culturală SpectacolArt, organizează în perioada 09.03.-11.03.2015 un turneu în țară cu spectacolul de balet "Lacul Lebedelor" de P. I. Ceaikovski cu următorul program: GALAŢI – 09.03., la Teatrul Muzical "Nae Leonard", la orele 19:00; BACĂU – 10.03., la Teatrul "Radu Beligan", la orele 19.30; IAŞI – 11.03., la Teatrul "Luceafărul", la orele 19:30. Biletele se găsesc la casele de bilete a sălilor de spectacole.

Prim-soliști, Eliza Maxim și Irina Ganea- Mihaiu pentru rolurile Odette-Odille; Horațiu Cherecheș și Sergiu Dan în rolurile Siegfried și Rotbart. Spectacolul se bucură de coregrafia maestrului Mihai Babușka, asistat de Corina Dumitrescu și Monica Cherecheș și de scenografia semnată Adriana Urmuzescu. Manager, Daniela Vlădescu.

Prin motto-ul „Arta poate fi salvată doar prin salvarea celor care o fac o posibilă”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa și Asociația Culturală SpectacolArt din București sprijină și campania umanitară dedicată lui Bogdan George Nicula, balerinul care la numai 35 de ani suferă de o cumplită boală. În  luna decembrie 2014, el a descoperit că suferă de Scleroza laterală amiotrofică (ASL), o boală de tip neurologic care afectează funcţiile vitale. ALS atacă celulele nervoase care controlează mişcarea voluntară, ceea ce, în timp, face ca mişcarea mâinilor, picioarelor şi a muşchilor să fie extrem de dificilă. Starea lui este destul de gravă, boala avansând de patru ori mai repede decât în mod normal, iar în acest moment este imobilizat, mişcarea membrelor fiind aproape imperceptibilă.

Pentru Bogdan exista o şansă minimă, printr-un tratament adecvat şi daca va putea face faţă drumului către Thailanda, există posibilitatea unui transplant de celule stem. Documentaţia medicală a fost trimisă în Thailanda, iar doctorii după ce au studiat evoluţia bolii lui Bogdan Nicula, au comunicat că pot realiza acest transplant de celule stem. Costul deplasării cu o aeronavă special echipată pentru această situaţie şi al intervenţiei este de cel puţin 50.000 de euro.

Cei care doresc să-l ajute pe Bogdan Nicula pot face donații în conturile deschise pe numele mamei acestuia, Stela Nicula:

BRD Groupe Societe Generale

Titular Stela Nicula

Cont in lei:   RO27BRDE441SV25065844410

Cont in euro: RO55BRDE441SV25286444410

Swiftcode: BRDEROBU

Bic code: BRDE

Bogdan George Nicula este absolvent al Liceului de Coregrafie ,,Floria Capsali" din Bucureşti şi a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Teatru şi Film ,,I.L. Caragiale" – secţia Coregrafie. După terminarea liceului, a fost angajat la Teatrul de Balet „Oleg Danovski” din Constanţa unde a interpretat roluri solistice în balete precum ,,Lacul lebedelor” sau ,,Spărgătorul de nuci”, dar şi în producţii de dans contemporan precum „Metropolis”, în coregrafia lui Sergiu Anghel, şi „Requiem”, în coregrafia lui Gigi Căciuleanu.

În anul 2001 şi-a început cariera pe scenele din străinătate ca solist principal al Ballet Mainz, apoi al Ballet am Rhein din Düsseldorf, Germania (director artistic Martin Schläpfer), şi a participat la producţii pentru televiziune ale companiei din Mainz, la Arte, ZDF şi 3sat. În anul 2009, a dansat în cadrul evenimentului „1000 Years Dome Mainz”, desfăşurat în Domul din Mainz, spectacolul fiind transmis de televiziunea germană naţională ZDF.

În anul 2008 a avut ocazia de a dansa pe scena Teatrului Balşoi din Moscova la Gala Premiilor „Prix de Benois”. În cadrul evenimentului, Bogdan Nicula a prezentat un solo din baletul „Streichquartett”, în coregrafia lui Martin Schläpfer.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă