16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTenorul Ștefan Pop dă întâlnire melomanilor bucureșteni: Concert de arii celebre din...

Tenorul Ștefan Pop dă întâlnire melomanilor bucureșteni: Concert de arii celebre din opere

 

Joi, de la 19.30, melomanii sunt invitaţi în Piața „George Enescu“ din fața Ateneului Român, la un concert cu arii celebre din opere susţinut de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului David Crescenzi. Solist va fi tenorul Ştefan Pop, care în 2009 şi-a făcut debutul internaţional cu rolul Alfredo din “La Traviata“ la Teatro dell’Opera di Roma, în celebra producţie a lui Franco Zeffirelli.

Printre compozitorii care se regăsesc pe afişul serii se numără Verdi, Puccini, Donizetti, Ceaikovski, cu fragmente cunoscute din opere ca „Rigoletto“, „La Bohème“, „Elixirul dragostei“, „Evgheni Oneghin“ şi altele. Programul cuprinde şi pagini muzicale celebre, extrem de apreciate de publicul larg: „O Sole mio“, „Granada“ sau „Funiculì-Funiculà“.

Ştefan Pop l-a întruchipat pe Alfredo din La Traviata pe mai multe scene internaţionale.

A interpretat rolul principal din „L’Elisir d’amore“ la Tea­trul Verdi din Trieste în 2010 şi la Opera de Stat din Hamburg în 2011 şi pentru prima dată rolul Elvino din „La Sonnambul“ la Opera de Stat din Viena, în acelaşi an. Şi-a făcut debutul la Opera din Zürich cu rolul Cassio din „Otello“ de Giuseppe Verdi şi la Seul cu rolul ducelui de Mantua din „Rigoletto“.

Ştefan Pop a fost invitatul sopranei Angela Gheorghiu la concertele susţinute în Seul, Shanghai şi totodată în Oman şi Muscat. La Covent Garden şi Arena di Verona a avut prilejul de a cânta alături de Placido Domingo.

În februarie 2012, Ştefan Pop a cântat pentru prima dată pe scena Operei din Paris, fiind ducele de Mantua în „Rigoletto“. Decembrie 2013 i-a adus debutul în rolul principal din Faust de Charles Gounod, la Opera Naţională Bucureşti. Un spectacol de succes urmat de altele la Opera din Rijeka (Croaţia – 2014) şi la Opera din Hong Kong (mai 2014). În iunie 2014 a debutat în rolul lui Rodolfo în versiunea concertantă a operei La Bohème, pe scena Sălii Pleyel în Paris, iar în august 2014 şi-a făcut debutul la Festivalul de la Salzburg, în rolul tenorului ita­lian din „Der Rosenkavalier“.

Dirijorul David Crescenzi a fost numit, din septembrie 2014, director artistic şi dirijor principal al Operei din Cairo. Muzicianul este invitat permanent al Operei Naţionale Române din Timişoara, iar cartea sa de vizită include o variată experienţă artistică pe mari scene ale lumii.  

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă